La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak

Waar ik zo enthousiast ben over de La Trappe Puur viel mij de La Trappe Quadrupel Oak Aged erg tegen. Natuurlijk is alles een kwestie van smaak, echter ik vond de smaak van de Quadrupel echt helemaal verdwenen in de alcohol. Tijdens het Trappistenbier festival had ik ‘m ook al eens gedronken. Toen was de alcohol ook al behoorlijk aanwezig echter toen had ik al een ander bier gedronken waardoor ik vond dat ik niet objectief kon oordelen. Deze Oak Aged is naar mijn idee eeuwig zonde. 

Hoe goed ik ook probeerde te proeven. Ik rook alcohol en proefde alcohol. Een hele sterke port alcoholsmaak met veel tannines. Zelfs met Whiskey kwam in de gedachte op. Voor een deel komt dit ook overeen met de vaten die zijn gebruikt in de eerste Batch. Wellicht zal een andere batch me beter bevallen, dat kan natuurlijk! 

Op diverse plaatsten wordt de Oak Aged de hemel in geprezen. Hoe zeer ik mijn best ook deed, voor mij was ie het niet. Misschien had ik er gewoon teveel van verwacht. We hebben nog een fles thuis staan dus ik ga het nogmaals proeven . En het hele glas heb ik ook leeggedronken om er ook echt een goed oordeel over te geven. Zoet was de Oak Aged nog wel. Echter het zachte wat ik altijd zo waardeer in de Quadrupel was verdwenen. En verder vond ik het gewoonweg heel lastig om de smaak te proeven.

Geef mij toch maar zo’n heerlijke, ‘regular’, La Trappe Quadrupel! Misschien dat de volgende Batch me beter gaat bevallen!

Lees ook:Win La Trappe Quadrupel Oak Aged en een rondleiding!
Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:Oude La Trappe Quadrupel subliem
Lees ook:Unieke La Trappe bieren ook verkrijgbaar in VS
Lees ook:La Trappe Isid’or Oak Aged: Goed gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.