ABT-bier van de maand is Troubadour Magma

Troubadour MagmaDe eerste dag van de nieuwe maand is weer aangebroken. Dat betekent een nieuw bier van de maand op het vat bij de café’s van de Alliantie van Bier Tapperijen. Dit keer de Troubadour Magma, een amber bier met 9 procent alcohol dat gebrouwen wordt bij de Proefbrouwerij in Lochristi voor The Musketeers. Een relatief nieuw bier in het gamma van The Musketeers en direct al in de prijzen gevallen bij Zythos met een consumententrofee.    

De brouwerij bestaat nu tien jaar en is opgericht door vier brouwingenieurs namelijk Stefaan Soetemans, Kristof De Roo, Sven Suys en Rikkert Maertens. Het eerste bier dat van hun hand kwam was de Troubadour Blond. Na dit bier volgde de Obscura en als laatste bier dus de Magma. Inmiddels zijn de bieren al een bekendheid in België, Europa en zelfs Amerika.

Het bier van hoge gisting heeft een uitgesproken citrushoppig en bitter karakter. In het bier is gebruikgemaakt van Tsjechische bitterhop en Amerikaanse Simcoe hop voor de dry-hopping. De hopsmaken zijn goed te proeven en het bier wordt danook vaker in de categorie Double IPA gestopt. Maar goed we denken niet in hokjes maar in prachtige bieren! Proost!

Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma
Lees ook:Bavik en The Musketeers vallen in de prijzen
Lees ook:Troubadour Magma, machtig mooi en lekker fris
Lees ook:ABT-bier Kalverliefde al gedronken?
Lees ook:ABT-bier van de maand: Vicardin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.