ABT-bier van de maand Goliath Christmas

De nieuwe maand is weer aangebroken en daarom weer een nieuw ABT-bier in de café’s van de Alliantie van Bier Tapperijen. En voor december is dit natuurlijk een kerstbier. De Goliath Christmas van de Brasserie des Géants staat op de kaart. Ik ben benieuwd naar de smaak en kwaliteit want van hun Gouyasse bieren ben zowel ik als diverse andere bierliefhebbers niet echt kapot. Smaken verschillen natuurlijk.  

De Goliath Christmas is een bier van circa 8% alcohol en beschikt wel over de echte kerstingrediënten zoals anijs. Het is een ongefilterd en ongepastauriseerd bier met drie moutsoorten namelijk cara 300, cara 120 en pils. De hopsoorten die worden gebruikt zijn Golding Kent en Challenge Hop.

Ik hou van kruidige bieren zoals de Jopen Koyt. Dit bier heeft ook behoorlijk wat kruiden in zich zoals koriander, anijs en zoethout. Het bier heeft een rode gloed met een mooie schuimkraag.

Proost!

Lees ook:Een kerstgerecht met Christmas Goliath
Lees ook:ABT-bier van de Maand: Zwarte Witte
Lees ook:La Trappe Puur nieuw pils van ‘t Arendsnest
Lees ook:Brouwerij Lefebvre lanceert nieuwe Hopus
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert Black Rye IPA

5 reacties op “ABT-bier van de maand Goliath Christmas

 1. Frans Ruiter

  Ik heb dit bier afgelopen zaterdag geproefd. Naar mijn mening zijn er teveel (eenzijdige) kruiden gebruikt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   ‘niet doen’ ? Anders pak ik in Essen, als ze het hebben, wel een druppel mee.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frans Ruiter

    Ik zou het bij een druppel houden. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook “je smaak” kunnen zijn ;-) .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

     Alleen alstie naar een Geuze smaakt ;) maar nee, kruidenbuiltjes zijn meestal niet mijn kopje thee. Net zoals vele ben ik tegenwoordig veel meer aan het neigen naar Duits (nu ja duits gemaakt maw zonder kruiden) bier.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

   Helemaal mijn idee. Ik werd gelukkig gewaarschuwd door onze geachte penningmeester en haar partner die me de daar gaven om eerst een slokje te proeven als ik het al zou willen bestellen. Niet ten onrechte.
   Wie weet zijn er mensen die het een heerlijk bier vinden, maar ik ben ze nog niet tegen gekomen…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.