Opmerkelijk nieuws: een kroegkerk?

Al jaren staan de kranten er vol van: de kerken lopen leeg. En in café’s gaat het ook een stuk minder aangezien consumenten door de crisis meer thuis een drankje nuttigen. Waarom dan niet twee krachten bundelen? In Sliedrecht is een nieuwe trend ontstaan: de kroegkerk. Op zondagochtend om 10:00 uur zit het afgeladen vol bij café de korevaar In Sliedrecht.

Iedere eerste zondagmorgen van de maand is de café een kroegkerk geworden. Terwijl het gerstenat rijkelijk vloeit leest dominee Gerard Vrooland uit de Bijbel voor. Het is niet alleen een nieuwe trend op religieus gebied maar ook een manier om als kroeg een nieuwe markt aan te boren! Er komen vooral mensen die wel iets geloven maar niets hebben met de traditionele gewoontes van de kerk! Het is een innovatieve oplossing voor een ‘probleem’ dat op twee fronten ligt, geweldig out of de box gebracht!

Bron: Gelderlander

Lees ook:Hertog Jan bieren brengen ruim 7.000 euro op
Lees ook:En jawel: Whisky Beer
Lees ook:Hertog Jan wederom sterkste merk
Lees ook:Opmerkelijk: Koop je ‘eigen’ kroeg of brouwerij
Lees ook:Strijd om waterbron Trappistenbrouwerij Rochefort

Eén reactie op “Opmerkelijk nieuws: een kroegkerk?

  1. Alexander

    Ach in Duitsland was het vroeger wel eens dat de kerk achter de kroeg zat en iedereen vanuit de kerk door de kroeg naar buiten moest. En dan natuurlijk helemaal niet buiten kwam ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.