Bier behoort nu tot Russische alcohollijst

Vanaf nu is bier officieel een alcoholische drank in Rusland. Hierdoor kunnen vergaande maatregelen worden getroffen om het alcoholmisbruik in Rusland verder terug te dringen. Jaarlijks sterven ongeveer 500.000 Russen door alcohol. Eerlijk gezegd dacht ik dat deze maatregel al lang was genomen. Echter alleen de accijnzen waren verhoogd. Met deze beslissing is er een verkoopbeperking voor bier van kracht.

Het wordt dus nog zwaarder voor de brouwerijen die bier afzetten in Rusland, en dat terwijl Carlsberg toch positieve marktverwachtingen heeft voor 2011 en 2012. Volgens Yevgeny Bryun, specialist over alcohol en drugsmisbruik van het Russische ministerie van Volksgezondheid, komt deze beslissing ten goede aan de volksgezondheid.

Door de nieuwe wet kan er beperkt bier verkocht worden tijdens de nacht en is verkoop rondom open waren plaatsen verboden. Ook halve literflessen bier kunnen niet meer. De maximale inhoud van de bierverpakking is 0,33 liter. De bierverkoop is de afgelopen 15 jaar in Rusland verdrievoudigd door de lage prijs en weinig wetgeving. Daar hoopt de overheid nu verandering in te brengen.

Met deze maatregelen lijkt mij Rusland voor bierbrouwers een steeds minder interessante markt.

Bron: HLN

Lees ook:Interessant: Rusland een groeimarkt voor bier?
Lees ook:België heeft gedoe met alcoholconvenant
Lees ook:In 2009 zijn ze nog ‘the man’ maar in 2010?
Lees ook:Alcoholverkoop tijdens Koninginnedag aan banden
Lees ook:Rusland verscherpt mogelijk regelgeving van bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.