Nederlandse stripheld met bier?

Het lijkt wel een trend in België. Iedere stripheld krijgt een eigen bier. Na Urbanus is dit nu de Belgische stripheld Nero die een eigen bier krijgt. Wat is dat toch? Mijn interesse is gewekt. Ik heb een mooie aanhaker voor al die brouwerijen die niet weten wat ze met een vrouw aanmoeten. 

Afgelopen jaar is voor het eerst een verkiezing gehouden voor de titel grootste stripheld van Nederland. Wat denk je? De stoere stripvrouw Franka, getekend door Henk Kuijpers, ging er met de titel vandoor. Als we deze stoere stripvrouw nu eens bier geven? Het is natuurlijk helemaal aan de striptekenaar zelf ;-) . En zorgen dat zij het ‘rolmodel’ wordt met een eigen bier. Daar moeten we toch op in kunnen haken. En bij het zien van de strip is één ding zeker: nee daar past geen rosébier bij!

Lees ook:Urbanus krijgt eigen bier
Lees ook:Passie in een glas, mijn liefde voor Kompaan
Lees ook:Bavaria steelt de show van Heineken
Lees ook:Nieuw hopveld in Epe
Lees ook:Henk Westbroek maakt ruzie met Bavaria

7 reacties op “Nederlandse stripheld met bier?

  1. Hille

    Franka voor vrouwen bier? Dezelfde Franka die het nodig vindt om in elk avontuur, hoe onpraktisch dan ook, wel een paar X in der blote kont moet verschijnen? Strip fantasie van een kerel!
    Maar goed, je kunt niet alles in 1x goed hebben. Strips en bier = sowieso een super combinatie. En bovenal is Henk verder een zeer begaafd tekenaar die gelukkig naast lekkere wijven ook prachtige stadsgezichten ea dingen maakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hille

      Isabella Avonrood van Jacques Tardi, dat is mijn strip heldin. Die vloekt,rookt en drinkt en is af en toe fubctioneel bloot. Maar die is waarschijnlijk niet bekend bij het grote publiek, dus dat werkt dan ook niet goed.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

    Dat Nero eindelijk een bier krijgt is niet zo gek, zijn verhalen zijn doorspekt met bier, veelal geuzes. De tekenaar laat merken dat hij zijn biercultuurtje kent!
    En ja, Isabelle Avondrood, dat lijkt me ook een goede keus, maar is zij niet van de wijn & pastis?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hille

      Dat is waar, die drinkt alleen maar van dat Franse spul, al zou ze een pilsje nooit afslaan. En what about Aria? Lijkt me wel een bierdrinkster. Het blijft lastig een leuke stoere stripheldin die van bier houdt. Misschien moet ik er zelf maar een gaan ontwerpen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Jan

    Ik kan me voorstellen dat Yoko Tsuno wel een (en niet meer!) goed bier lust.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hille

      Daar heb ik nooit wat van gelezen, dus zou het niet goed weten. Denk dat ze naast ‘n kopje thee en rijstwijn wel een klein borrelglaasje bier lust ja. Ze ziet er wel wat meisjesachtig schattig uit.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.