Ophef over het ‘weggeven’ van bier

Hoe hypokriet kan het toch allemaal zijn! Eerst staan de kranten in België vol van weggeef acties van vaten bier van Alken-Maes en nu wordt er een klacht ingediend vanwege een bieractie in Brussel. Het is of allemaal wel of allemaal niet, toch? Het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruiksorganisaties OIVO hebben een klacht ingediend tegen de Franstalige krant La Dernière Heure. De krant houdt in april een bieractie in Brussel waarbij na het bestellen van een alcoholische consumptie bij een van de deelnemende cafés tegen inlevering van een krantenbon je een tweede bier gratis krijgt.

De actie loopt tot 28 april a.s. ”Gratis aanbieden van bier is volgens het OIVO een stap te ver en dergelijke acties kunnen zij niet tolereren.” Huh? En Alken-Maes dan? Kijk bijvoorbeeld ook maar eens naar deze! Zou het misschien zo zijn dat het met uitzondering is van Maes? Wellicht heeft dit te maken met het feit dat het een krant is, maar dan nog. Als kranten het niet mogen, dan is het zeker de verantwoordelijkheid van de brouwers zelf om je hier ook aan te houden.

Door de vele gratis bieracties in België dacht ik dat het beleid aldaar een stuk soepeler is dan in Nederland. Niets blijkt dus minder waar. Wel erg vreemd dat bepaalde ‘gratis’ acties dan blijkbaar wel kunnen en anderen niet.    

Bron: GVA

Lees ook:België heeft gedoe met alcoholconvenant
Lees ook:Maes tapvaten zoeken in België
Lees ook:Bierbrouwer Alken-Maes slaat plank mis met gratis bier?
Lees ook:Gratis Maes voor wie Maes heet
Lees ook:Maes Pils – Bavaria: wie pikte de actie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.