Wetenschappers vinden goed alcoholvrij bier recept

Alhoewel ik diverse alcoholvrij bieren tegenwoordig toch behoorlijk naar bier vind smaken, schijnen wetenschappers in Duitsland nu hét recept gevonden te hebben om alcoholvrij bier te maken. De smaak zou daarmee niet onder doen aan een bier met alcohol.

Terwijl toch nog steeds heel wat bierliefhebbers niet warm lopen voor een alcoholvrij bier heeft de Duitse professor Frank-Jürgen Methner, verbonden aan de Technische Universität Berlin, een recept gevonden waarbij nauwelijks nog alcohol in het pils zit en dat perfect zou smaken als ‘gewoon’ bier. 

De professor is momenteel bezig met het aanvragen van een octrooi. Over het recept wil hij daarom alleen maar kwijt dat het een speciale combinatie is van gist en melkzuurbacteriën. Wanneer het bier op de markt verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Het zou weer een mooie revolutionaire ontwikkeling zijn als het dan ook echt beter zal smaken.

Bron: Distrifood

Lees ook:Nieuwe Heineken Light commercial in de USA
Lees ook:Video blind proeven van Alcoholvrij bier
Lees ook:Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations
Lees ook:Nieuwe bierbehandeling voor alcoholvrij witbier
Lees ook:Witbier meest gedronken speciaalbier

7 reacties op “Wetenschappers vinden goed alcoholvrij bier recept

  1. Fred Schiphorst

    Maar Claustaler (spelling?) had toch ook al alles wat een bier nodig had? Zijn we dan al die tijd voor gelogen? Waarom zou deze claim dan wel terecht zijn. Drink gewoon met mate bier met alcohol en als dat niet kan gewoon fris, thee koffie of iets dergelijks. Lijkt mij het handigst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Freek Ruis

      Ik drink graag een biertje bij het eten. Omdat ik veel onderweg ben kan dat niet altijd een alcoholisch biertje zijn. Bij het eten kun je geen koffie of thee drinken en ‘fris’ is pas echt smerig. De kwaliteit van het alcoholvrij bier gaat vooruit. Ik bestel tegenwoordig een alcoholvrije Weizen.
      Laat maar komen die innovatieve bieren…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fred Schiphorst

        Ik drink liever blauwe spa of soortgelijk dan alcoholvrij bier. Nu heb ik ze niet allemaal geproefd, maar wel menigmaal een die zogenaamd wel goed was. Ik ben gestopt met proberen dus. Ik ken (suikervrije) frisdranken die het zeker halen bij alcoholvrij bier. Bovendien is alcoholvrij bier gewoon een frisdrank wat mij betreft, bier bevat gewoon alcohol.

          /   Beantwoorden  / 
  2. fer

    Hoe smaakt “gewoon” bier ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Wellicht moet ik zeggen een doorsnee bier.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Alexander

        wat is ‘doorsnee’ bier?

          /   Beantwoorden  / 
  3. Alexander

    ik denk dat door de bacterien dit liever niet in je gewone brouwerij doet…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.