Nieuwe Smaak van Echt in aantocht

Het succesvolle concept, Smaak van Echt, heeft dit jaar een nieuwe invulling. In de afgelopen jaren brouwde iedere brouwmeester van de Nederlandse familiebrouwerijen Alfa, Budels, Gulpener en Lindeboom een eigen bier. Dit jaar gaan de vier brouwerijen samenwerken aan één gezamenlijk bier.

Wat voor bier het wordt ligt momenteel nog op de tekentafel, maar het belooft uiteraard weer iets bijzonders te worden. Ook dit jaar zal de Smaak van Echt een eenmalig bier zijn dat niet wordt bijgebrouwen.

In september 2011 zal het nieuwe bier geïntroduceerd worden en wel op tap bij de Alliantie van Bier Tapperijen als bier van de maand. Daarnaast is het ook in flessen van 0.75cl verkrijgbaar. De Smaak van Echt won in 2009 de Gouden Pint, de hoogste onderscheiding voor activiteiten die de Nederlandse biercultuur versterken.

Lees ook:En de nieuwe Smaak van Echt is….
Lees ook:Familiebrouwerijen lanceren opnieuw ‘Smaak van Echt’
Lees ook:Het favoriete carnavalsbier?
Lees ook:Heemstede krijgt eigen bier op fles
Lees ook:PINT vervroegt start bockbierseizoen

4 reacties op “Nieuwe Smaak van Echt in aantocht

 1. Harry Pinkster

  Jammer van deze keuze. Ik was blij met de vorige opzet. Uniek concept, leuk om op een avond de verschillende bieren te vergelijken en natuurlijk in één keer weer vier nieuwe unieke Nederlandse bieren er bij voor mn verzameling. Maar goed….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Cees

  Hmm, inderdaad. Ik vond de vorige opzet ook erg geslaagd. Maar als dit een ongelooflijk topbier wordt, dan hoor je natuurlijk niemand klagen :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Alexander

  wat ze ook hadden kunnen doen is ieder het recept bbrouwen met hun eigen spul en water. Dan had je verschillen kunnen proeven die je normaal niet tegenkomt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.