IJsblokjes toevoegen aan bier de volgende hype?

Een prachtig en slim concept om bier modern, stijlvol en cocktail-achtig te maken, Liefmans on the rocks. Onlangs zag ik ineens iemand met bier en ijsblokjes erin. Toen kreeg ik een onbehaaglijk gevoel. Want bierdrinkers gaat dit niet een beetje te ver? En dan is de nieuwe commercial van Liefmans on the rocks ook nog gericht op de moderne, stijlvolle vrouw. Uiteraard is dit ook een manier om een brug te slaan tussen bier en vrouw. Maar weer fruitbier….. Er schuilt naar mijn idee ook een gevaar in die ijsblokjes…. 

Goed ingespeeld op de presentatie van bier maar wordt het straks niet net als met de citroen of limoen in je bier ook een trend om in (fruit)bier ijsblokjes te gooien. Ik zie ’t al voor me in een biercafé ”Een Duvel met ijsblokjes graag”. Nee, alstublieft niet zeg! Een mooi bier hoort in een mooi glas. Niets meer of minder!  

Lees ook:Nieuwe trend in bierland?
Lees ook:Duvel Moortgat zorgt voor opschudding!
Lees ook:Taart een verlengstuk van fruitbier?
Lees ook:Bieractie top drie week 29
Lees ook:Hitteplan: 5 manieren om te genieten van (ijs)koud bier

6 reacties op “IJsblokjes toevoegen aan bier de volgende hype?

  1. @Eijkb

    Bier heeft een smaak. Deze smaak komt vrij bij een geschikte temperatuur. Koude zorgt voor een vlakke smaak, daarom drinken we speciaalbier vaak bij 8 graden of hoger. IJsblokjes in je bier is dus óf marketing óf verhullen van de smaak.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

    Hier heb ik maar een verklaring voor: brouwers beginnen in een staat van absolute en totale paniek te raken. Anders kan ik niet begrijpen waarom ze steeds weer slechte kopieën maken van iets dat er al is. On the rock drankjes bestaan al, net als wijn bestaat. dan kun je wel krampachtig dat willen nadoen, maar noem eens één reden waarom mensen niet gewoon bij het origineel zouden blijven. Noem me een oude zak, maar wat is er mis met gewoon goed bier brouwen en juist de unieke eigenschappen ervan te benadrukken. Zal marketing technisch wel lastig zijn, maar dit soort flauwe kul zet volgens mij helemaal geen zoden aan de dijk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Terry

    Inderdaad is het gebruiken van ijsblokjes vaak het verhullen van de smaak. Ik vind het ook respectloos voor de vrouwelijke bierdrinkster! Alsof de vrouw nog steeds niet serieus wordt genomen als ze van bier houd, zonder ijsklontjes, of wat dan ook er bij verzonnen wordt.

    Kortom een stom idee en geen kans van slagen wat mij betreft. Bier is bier en het maakt niet uit van welk biertje je houd, als het op de juiste temperatuur is, dan is het perfect en daar hoeven dus geen ijsklontjes in!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Floris

    Liefmans is mijn favoriete brouwerij, hun Goudenband, Oud Bruin en Cuvee-Brut (echte kriek, maar dan op basis van oud bruin ipv lambik) zijn geweldig, maar niet voor de grote markt, of zelfs voor de gemiddelde bierliefhebber vanwege de zure smaak. Jammer dat ze van dit soort dingen afhankelijk zijn voor hun voortbestaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

      Uh.. Moortgat is niet echt afhankelijk van dit bier.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Rudi

    Iedereen moet vooral zelf weten hoe hij/zij zijn/haar bier drinkt. Misschien is voor sommigen Guinness met slagroom een geweldige combinatie. Als de horeca deze keuze maar niet voor mij maakt. Ik heb al vaak genoeg het fruit uit mijn witbier moeten vissen, terwijl ik zonder had gevraagd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.