Hitteplan: 5 manieren om te genieten van (ijs)koud bier

vijf manieren om te genieten van ijs koud bier

Het wordt warm, er schijnt zelfs een hittegolf aan te komen, dus worden hitteplannen uit de kast gehaald en natuurlijk worden we gewaarschuwd uit de zon te blijven. Wil je de komende dagen niet oververhit raken?  Zorg dan  voor genoeg koude dranken en maak je vooral niet te druk. Een paar tips om de komende dagen te kunnen genieten van koud bier.

Bier koelen
Je komt thuis en bent vergeten bier te koelen. Balen! Maar misschien heb je sneller een koud biertje voor je dan je denkt.
Het enige wat je hoeft te doen is wat ijsblokjes in een kom met water te doen en hier keukenzout aan toe te voegen. Leg je blikjes in de bak en binnen twee minuten heb je koud bier.


Biercocktail
Zelf kijk ik uit naar een heerlijke biercocktail. Zeker op deze dag, want ik ben jarig. Het recept heb ik gevonden op de website genieten met bier.  Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een biercocktail heb gedronken, maar deze ziet er erg goed uit en is volgens mij ook makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Bierijs
Afkoelen met een echt bierijsje, het kan maar dan moet je wel zelf  aan de slag  want ik ben nog geen kant en klaar bierijs tegengekomen. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee hoe het smaakt, maar er zijn genoeg mensen die beweren dat het erg lekker kan zijn. Ik  ben veel te lui om het zelf te gaan maken, maar voor iedereen die aan de slag wil gaan heb ik  twee recepten voor bierijs
http://www.theawl.com/2012/06/how-to-make-beer-ice-cream

http://www.instructables.com/id/Beer-Ice-Cream/

On the rocks
Bier lastig koel te houden in je glas? Valt best mee moeten veel mensen in Thailand denken. Als je wat ijsblokjes toevoegt aan je bier blijft het vrij lang koel. Volgens vrienden die in Thailand zijn geweest gebeurt dit echt, het schijnt zelfs heel normaal te zijn.

Bier float
In Amerika, Canada, Australië en Engeland is de zogenaamde ‘beer float’ al decennia lang populair en waarschijnlijk geïnspireerd door de “ice cream soda”, die in 1874 in Amerika werd geïntroduceerd. In Nederland is de bier float nog niet heel erg populair. Maar misschien komt hier verandering in.

Bier floats zijn heel eenvoudig te maken: je neemt een bol ijs, doet die in een bierglas en giet er een typisch Hollands biertje overheen. Combinaties die goed schijnen te werken: vanille-ijs of aardbeienijs met witbier, of: een bol chocolade-ijs of rumijs met Heineken Oud Bruin of Hertog Jan Grand Prestige. Via Buzzfeed kwam ik ook nog een leuk recept tegen met Saison DuPont.

Lees ook:Het wordt tijd voor bierijs!
Lees ook:Orange biercocktail: wat anders!
Lees ook:IJsblokjes toevoegen aan bier de volgende hype?
Lees ook:Temperaturen stijgen: maak bierijs
Lees ook:Verfrissend en frivool lentebier

Eén reactie op “Hitteplan: 5 manieren om te genieten van (ijs)koud bier

  1. Brouwerij De Witte Leeuw

    AMARILLO SUNSHINE
    Hiervoor heb je nodig:
    Amarillo Sun
    Bruiswater
    Limoen (sap van halve limoen) of siroop
    Munt (takje munt)
    Rietsuiker (1/2 el)
    Crushed ice

    Gebruik een wijnglas die je gaat vullen met crushed ice. Voor je dit doet begin je met een barlepel rietsuiker en knijp hier overheen sap van een halve limoen uit.
    De partjes van de limoenen doe je ook in het glas. Vullen met crushed ice.
    Voeg nu 5 muntblaadjes toe en 2 delen bruiswater.
    Even goed roeren met een barlepel zodat de muntblaadjes en de limoenpartjes verdeeld raken in het wijnglas. Tot slot voeg je nog een keer crushed ice toe tot aan de rand van het glas. Als laatste voeg je nog 2 a 3 barmaatjes Amarillo Sun toe. Garneren met limoenschijfje en een uitstekend kroontje van kleine muntblaadjes.

    Cheers

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.