Temperaturen stijgen: maak bierijs

ijsOp diverse bierfestivals heb ik weleens bierijs gegeten van bijvoorbeeld een Rochefort. Dat smaakt heel vreemd aangezien je zeker de duidelijke smaak van het bier proeft maar niet echt de alcohol. Hou je van (speciaal)bier dan kan een bierijs met deze temperaturen heel verfrissend en lekker zijn. En heel eenvoudig om zelf te maken. Het invriezen van een speciaalbier is vrij lastig aangezien dat vrij lang duurt en je zeker door de alcohol een hoge invriezingstemperatuur nodig hebt. Maar het toevoegen van bier aan een ’ijsbeslag’ kan erg lekker zijn en is eenvoudiger in te vriezen. Hieronder een mooi recept!

Een bierijs recept voor 4 personen met Hoegaarden: 
-  0,5 liter vers sinaasappelsap, gezeefd
- 0,5 liter Hoegaarden witbier
- zacht fruit onder meer aardbeien, abrikozen, perziken, meloen, frambozen, pruimen, kiwi, bessen soorten

Bereidingswijze:
Het witbier en het gezeefde verse sinaasappelsap in een ijsmachine (sorbetière) laten draaien. Door middel van de ijsmachine wordt een stabiel gelijkmatig resultaat verkregen. Anders het witbier en het sinaasappelsap in een (kunststof) vriesbak doen. Goed mengen en in de vriezer plaatsen. Af en toe met een vork losroeren en weer terugdoen in de vriezer tot een min of meer gelijkmatig en stabiel resultaat is verkregen.

Naar smaak serveren met fijn gepureerd fruit, zoals aardbeien, abrikozen, meloen, frambozen, kiwi, pruimen of perziken, waaraan al of niet wat suiker is toegevoegd. En klaar!!

Toch een eenvoudig en heerlijk recept om tijdens deze warme dagen eens te proberen! Zelf ga ik het ook doen en laat jullie weten hoe het smaakte!

Bron: Biercuisine

Lees ook:Koken met bier? Jeroen Meus maakt het makkelijk
Lees ook:Hitteplan: 5 manieren om te genieten van (ijs)koud bier
Lees ook:Het wordt tijd voor bierijs!
Lees ook:IJs van aardbei, framboos en rosé bier
Lees ook:Celis White: de betere Hoegaarden

Eén reactie op “Temperaturen stijgen: maak bierijs

  1. Maurice

    Onlangs hebben we een aantal flessen liefmans kriek in de vriezer gelegd om snel een beetje te koelen. helaas waren we een fles uit de vriezer vergeten te halen. het bier bevroor netjes echter knapte de fles. het bevroren kriekenbier smaakte heerlijk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.