Ontploffende Stella-flesjes leiden tot gewonden

Bierconcern Stella Artois heeft het nieuwe cider voor een deel van de markt gehaald vanwege ontploffende flesjes. Inmiddels zijn in de  UK helaas al twee gewonden gevallen. Heb je nog een Stella Cider in huis dan raadt de brouwer aan de flesjes niet zonder handschoenen beet te pakken en de ogen te beschermen. Het gaat om een klein deel van de productie dus, met handschoenen en bescherming gewapend, is het belangrijk om het productienummer te controleren. Wie zo’n flesje in huis heeft moet vervolgens niet onmiddellijk de ontmijningsdienst DOVO van het leger bellen.

Dit voorjaar lanceerde AB-Inbev de nieuwe cider in Groot-Brittannië onder de merknaam Stella-Artois. Iets dat ik toen een behoorlijke stap van lef vond aangezien de associatie tussen cider en bier dan heel nauw wordt. Om een andere reden zal het nu minder prettig zijn dat de cider dezelfde naam heeft gekregen als het bier. Zeker omdat het bier van Stella Artois in de V.S. als hoog kwaliteitsbier (premium) wordt weggezet.

Het is de bedoeling om in de UK met het cider de dalende bierverkoop te compenseren. Uit de eerste verkoopcijfers blijkt dit aardig te lukken aangezien de Stella Cider in een paar maanden een marktaandeel van 16% in de luxe ciders behaalde. In België is de Stella cider niet te koop.

De problemen van de ontploffing liggen overigens niet bij AB InBev maar bij de cidermakerij waarvan de naam geheim gehouden wordt. Zij hebben een fout gemaakt door de verkeerde gist in de fles te stoppen. De cider blijft nu doorgisten waardoor CO2 vrijkomt en de druk in de fles toeneemt met ontploffing tot gevolg. Iets dat je ook met bovengistend bier kunt hebben en ikzelf al een keer heb meegemaakt met een fles op leeftijd. Volgens de woordvoerster van InBev UK gaat het maar om een klein deel, 1,4 procent, van de productie.

Bron: Standaard.be

Lees ook:Stella Artois komt met cider
Lees ook:Brouwfout in Stella Artois met Leffe gisting
Lees ook:Stella Artois in nieuw blik
Lees ook:Belg wint wereldkampioenschap biertappen
Lees ook:Marketeers slaan plank mis met Stella Artois

5 reacties op “Ontploffende Stella-flesjes leiden tot gewonden

  1. Fiona de Lange

   Inderdaad de moeite waard en verhelderend!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frans Ruiter

   “Oude herinneringen komen boven”;
   Ben jij dat jongetje, Jos? ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jos Walstra

    Ach, wie weet:-)

      /   Beantwoorden  / 
 1. Alexander

  eigenlijk zeggen ze dat ze een te goedkope fles hebben gebruikt :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.