Nieuwe Budelse proeflokaal een échte Bierparel

De Budelse Brouwerij heeft in het vandaag geopende proeflokaal De Bierparel een ware ontmoetingsplaats gecreëerd tussen traditionele biergeschiedenis en interactieve snufjes van vandaag de dag. Met mooie en warme kleuren, moderne verlichting en elementen uit een ambachtelijke brouwerij straalt deze nieuwe bier ontmoetingsplek in Budel. Met aandacht voor streekproducten en de natuur in de omgeving is de brouwerij een samenwerking gestart met gemeenten, de provincie Noord-Brabant en lokale/regionale bedrijven. (Foto: Ontvangstlokaal de Bierparel van Budels Bier is vandaag officieel geopend door burgemeester B.P. Meinema (links) van de gemeente Cranendonck)

Interactief en toch persoonlijk
Zo kan je genieten van uitgestippelde fietsroutes, leuke lokale horecaplekken die ook de Budelse bieren op de kaart hebben staan of één van de overheerlijke streekparels. Lokale winkeliers hebben daarbij hun producten bereid met Budels bier. Voorbeelden zijn bonbons, brood of bierballen. Ik heb ze geproefd! Hier ontmoet duidelijk bier en gastronomie. Een ander mooi element waarvan ik vind dat deze Brabantse brouwerij een voorbeeld is, is het bierspel. Op een interactieve manier via TV-schermen en touch screen kunnen tijdens de rondleiding kennisvragen over bier gesteld en met elkaar gedeeld worden. Zo wil de Budelse Brouwerij ook investeren aan de kennisoverdracht van bier.

Belevingsruimte
Op deze unieke plek midden in de dorpskern van het Brabantse Budel kunnen vanaf nu rondleidingen of proeverijen worden geboekt. Daarbij wordt via moving animation het brouwproces uit de doeken gedaan. Iets waar brouwer Gerard Arts als één van de weinigen in Nederland nog in zijn eentje toeziet op het complete brouwproces, van inbrouwen tot het afvullen op fles. En dat voor maar liefst 13 verschillende bieren.

Warmte van toen met high-tech van nu
Je voelt de trots van eigenaren Carine, Gerard en Harry Arts overal waar je in het proeflokaal loopt. Het is ze allemaal te doen om de passie van bier over te brengen op de lokale, regionale en zelfs landelijke bierliefhebber. De 140 jaar oude Budelse brouwerij ademt de sfeer en warmte uit van toen met de high-tech snufjes van nu. Een waar bierapplaus voor de altijd zo bescheiden brouwersfamilie is zeker op zijn plaats!

Voor meer informatie kijk op: www.budels.nl

Lees ook:Bierbrouwer Budels opent proeflokaal
Lees ook:22-04-’12: Proeverij Streekparels uit Budel
Lees ook:Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier
Lees ook:19-6 / 20-6: Midzomer bierfestival en open brouwersdag
Lees ook:High Beer een nieuwe trend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.