ABT-gerecht: Pruimenpuree met Mascarpone

Gisteren heb ik het nieuwe ABT-bier van de maand, Silly Nouvel An geproefd. Het is een echt winterbier. Zoet en zacht van smaak en bovenal heel makkelijk doordrinkbaar. Daardoor wellicht door de 9 procent alcohol best een gevaarlijk bier. Bij het ABT-bier van de maand hoort zoals iedere maand ook een ABT-gerecht. Het recept, opgesteld door Han Hidalgo van www.biercuisine.nl is een pruimenpuree met mascarpone en amandelsnippers en uiteraard Silly Nouvel An. (Fotografie: M.Therese Bruggeman)

 

 

Ingrediënten voor vier personen:
10 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’ Agen
250 gram mascarpone
4 eetlepels amandelsnippers
1,5 dl Silly Nouvel An
1 eetlepel poedersuiker, optie

Bereidingswijze:
De gedroogde, ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 3 tot 4 uur in een mengkom in het bier wellen. Na het wellen met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. De pruimenpuree over kelkglazen of hoge schaaltjes verdelen en met mascarpone afdekken. Naar smaak poedersuiker door de mascarpone roeren. De amandelsnippers in een droge koekenpan kort verwarmen en over de mascarpone strooien. Naar smaak een proefglaasje Nouvel An (10 of 15 cl) van brasserie de Silly erbij serveren.

Bron: Han Hidalgo

Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht van de maand: dadels met pate en kaas
Lees ook:Stoofgerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Nieuwe ABT-bier: Silly Nouvel AN
Lees ook:Wat is een goed Valentijn bier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.