Wat is een goed Valentijn bier?

Morgen is het Valentijnsdag, een mooi moment om een geliefd persoon te verrassen met Valentijnsbier en Valentijns kookkunsten. Maar wat is nu een goed Valentijnsbier en bijbehorend Valentijnsrecept. Ik ben wereldwijd eens over het Internet gaan kijken en kom tot de conclusie dat de meeste Valentijnsbieren chocolade bieren zijn. Daar moet je van houden! Ik heb dan ook een hele andere goede suggestie.

Chocolade is meestal toch favoriet in de liefde. Waarom dan niet een heerlijk chocolade gerecht in combinatie met wat mij betreft het nieuwe Valentijnsbier, een Stout bier! Deze combineert door de koffie- en chocoladesmaak tonen perfect met een chocoladegerecht. Een mooi recept staat hieronder dat ook past bij het ABT-bier van de maand, een stout bier. Zijn er andere suggesties voor Valentijnsbier, deel ze hieronder!

Brownies met amandelen en dadels
Ingrediënten voor vier personen:
300 gram chocolade, extra puur (72%)
125 gram roomboter, kamertemperatuur
150 gram rietsuiker
2 eieren
1 dl stout van Duits & Lauret
75 gram bloem
50 gram ontvelde amandelen, grof gehakt
5 ontpitte dadels
poedersuiker

Bereidingswijze:
De ontpitte dadels in flinterdunne stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen. De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. De chocolade in kleine stukjes hakken en in een steelpannetje boven een kom met heet water laten smelten. Goed roeren en vervolgens iets laten afkoelen. Boter en suiker met een mixer kloppen en de eieren één voor een kloppend erbij doen. De chocolade erdoor roeren en daarna de bloem, grof gehakte amandelen, stukjes dadel en de rest van het bier erdoor roeren. Een bakblik van ongeveer 25 x 30 cm met wat boter invetten en het beslag erover verdelen. Het bakblik in het midden van de oven plaatsen en in ruim 35 minuten gaar bakken.

Uit de oven halen en naar smaak nog enkele lepels stout van Duits & Lauret erover verdelen. Vervolgens hard laten worden en in gelijkmatige stukken verdelen. De stukken over met poedersuiker bestrooide borden verdelen. Een gekoeld glas stout van Duits & Lauret erbij serveren.

Happy Valentine!

Bron recept: www.biercuisine.nl

Lees ook:ABT-gerecht van de maand: dadels met pate en kaas
Lees ook:ABT-gerecht: Pruimenpuree met Mascarpone
Lees ook:Zomerse biercocktail: Meloenijs met witbier of Weizenbier
Lees ook:ABT-bier van de maand: Duits en Lauret Stout
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier

6 reacties op “Wat is een goed Valentijn bier?

 1. Jacek

  hhmmm, Baltik Porter, Russian Imperial Stout. Hier is more chocolade.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Die laatste zin is volgens mij een handelsmerk van Han Hidalgo aan het worden. Bijna elk recept eindigt er mee, al heeft hij het ook wel eens over een (proef)glaasje. En het bier varieert natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Als het sterk en juist is, waarom niet?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Misschien net als bij bier: omdat een beetje variatie geen kwaad kan? Maar verder stoort het me ook niet, het was slechts een waarneming.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Aikibob

  Elk bier liefde gaat toch ook door de maag!?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Vandaar ook het recept erbij ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.