Brouwerij in actie voor voedselbank

Terwijl ik het dolle idee had om bier voor bij ‘t eten in te zamelen voor de Voedselbank, wat natuurlijk helemaal niet kan in verband met wetgeving, heeft Brouwerij AB InBev van 5 tot en met 12 december zich op hele andere wijze voor de Voedselbank ingezet. In Breda is voedsel en kerstdecoraties ingezameld. 

Het resultaat daarvan is aan de vertegenwoordigers van de Voedselbank Breda aangeboden. Met name veel producten uit de top tien lijst die is opgesteld door de Voedselbank waarop rijst, kindervoeding, thee en Pampers staan, waren veel terug te vinden in de aangeboden pakketten.

De brouwerij deed deze inzamelactie in het kader van het project Better World. Annemieke Mattijssen, woordvoerster: “Wij zijn als bedrijf een grote werkgever en daarom hebben wij ook een maatschappelijke functie. “Het initiatief om naast voedsel ook kerstspullen in te zamelen kwam van de werknemers zelf. Dat heeft enige dozen kerstballen opgeleverd, plus wat speeldgoed en spellen.” Alle medewerkers hebben gezamenlijk de vier bakken gevuld en AB InBev heeft daarnaast ook nog een bedrag van duizend euro geschonken aan de voedselbank.

Bronnen: BN De Stem en AB InBev

Lees ook:AB InBev steunt opnieuw Voedselbank
Lees ook:Heineken levert alcoholvrij bier aan Voedselbank
Lees ook:Breda Bier nu ook over vele grenzen
Lees ook:Werknemers Belle-Vue praten over ongeval
Lees ook:Nederlander wordt voorzitter AB InBev

0 reacties op “Brouwerij in actie voor voedselbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.