Leffe Radieuse: één grote verrassing

Het bier Leffe Radieuse is de trots van de brouwer zo staat beschreven op de fles en de website. Afgelopen week hebben alle aankomende Zythologen (bierologen) dit bier blind geproefd. We zagen de kleur van het bier dus niet en wisten niet wat we dronken. En daardoor hadden we nog geen mening bij het proeven van het bier. Alle vooroordelen over een biermerk dat gezien wordt als ‘industriebier’ kunnen aan de kant.

Iedereen was het erover eens voordat we een naam hadden gehoord dat de Leffe Radieuse echt goed in balans is en veel diversiteit in zich heeft. Een mooie combinatie tussen een hopbittertje in de nasmaak en een breed smaakpallet in de hoofdsmaak.

Veel smaakdiversiteit
Je proeft fruit, anijs, caramel- en koffietonen. De radieuse heeft een herfstbruine kleur en 8,2 procent alcohol. Het is zacht maar toch ook pittig en doet je bij het drinken denken aan een grand cru-achtig bier of een dubbel met veel body. Wil je een keer een bier van een gangbaar biermerk maar toch iets bijzonders dan is deze Leffe Radieuse echt een goed bewaard gebleven geheim. Wij begrepen eigenlijk niet waarom bierconcern AB InBev dit bier niet veel meer naar voren brengt in de communicatie van het merk. Proost!

Lees ook:Bieractie top drie week 47
Lees ook:Bieractie top drie week 46
Lees ook:Belg brouwt bewust blauw bier
Lees ook:Nieuwe bier variant: Leffe Lentebier
Lees ook:Daarom koop je bier niet in de supermarkt!

4 reacties op “Leffe Radieuse: één grote verrassing

  1. Rico van Goozen

    Ik vind het een van mijn favorieten dit bier, alleen jammer dat het van InBev komt. Gelukkig dat het nog een beetje speciaal is, ergens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ton van Oorschot

      Persoonlijk maakt het mij niet uit van welke brouwerij het is (alhoewel…. Heineken, uuuuh nee), maar de Radieuse is al zeker 20 jaar één van mijn favorieten.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Frans Ruiter

    Ik heb nog een hele oude staan. Als ik eraan denk neem ik ‘m zaterdag mee Fiona! Kan je ‘m vergelijken met een vers exemplaar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shanita Fadden

    Persoonlijk maakt het mij niet uit van welke brouwerij het is (alhoewel…. Heineken, uuuuh nee), maar de Radieuse is al zeker 20 jaar één van mijn favorieten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.