ABT-gerecht van de maand

De taps stromen alweer volop met het ABT-bier van de maand dat zoals iedereen inmiddels weet Gruut bruin van de Gruut bierbrouwerij is. Een bijpassend gerecht bij dit bier is Kastanjechampignons met gehakt, chilipoeder en Gruut bruin, opgesteld door Han Hidalgo van biercuisine.nl.

Ingrediënten voor vier personen:
250 gram grote kastanjechampignons, bio kwaliteit
200 gram rundergehakt, bio kwaliteit
1 sjalotje
2 theelepels milde chilipoeder
1 dl runder- of groentenbouillon
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
6 tot 8 eetlepels Gruut bruin
4 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse of oude kaas
preikiemen of andere soort kiemen
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De kastanjechampignons borstelen, harde onderkant afsnijden en iets uithollen. Het uitgeholde in piepkleine stukjes snijden. De uitgeholde champignons kort beetgaar koken en laten uitlekken. Sjalotje schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten en het rundergehakt al roerende kort bakken. Met een vork uit elkaar halen. Stukjes sjalot, milde chilipoeder en de bouillon toevoegen en gedurende 30 minuten op de laagste hittebron gaar stoven. Eventueel extra bouillon toevoegen. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en het bier en de piepkleine stukjes champignon erbij doen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.

De uitgelekte champignons ermee vullen en met fijngeraspte Parmezaanse kaas of oude kaas bestrooien. Met preikiemen garneren. Als aperitiefhapje serveren. Drink de Gruut bruin niet te koel. Uiteraard is het bier van de Gentse stadsbrouwerij ook van de fles verkrijgbaar.

Bron: Han Hidalgo

Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:ABT-gerecht: Kastanjechampignons met eendenvlees
Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.