ABT-bier van de maand: Emelisse Nieuw Zeeuws

In de cafés die aangesloten zijn bij de Alliantie van Bier Tapperijen staat weer het nieuwe bier van de maand op de tap namelijk Emelisse Nieuw Zeeuws. Naar mijn idee een geweldig bier voor de maand april, waarin het zowel warm als koud kan zijn. Dit amberkleurige bier heeft een alcoholpercentage van 6,8% en dankt de kleur onder andere aan het gebruik van haver en natuurlijk de mout.

Een bier met een zachte, volle smaak, karamel tonen en een lichte moutbitterheid. De geur is vooral heel fruitig en fris wat voor een deel te maken heeft met de gebruikte hopsoorten Pacific Gem en Nelson Sauvin. Het bier is heeft ook een dry-hop behandeling ondergaan met ruime hoeveelheid Motueka en Nelson Sauvin. De kleur is 35 EBC, wat inderdaad past bij een amber en de bitterheid is 42 EBU. Ter vergelijking Grolsch heeft een EBU van 25.

Bron: alliantie van bier tapperijen

Lees ook:ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’
Lees ook:ABT-bier Kalverliefde al gedronken?
Lees ook:ABT-bier van de Maand: Zwarte Witte
Lees ook:Exclusieve Schneider Weisse bij ABT-cafés
Lees ook:Introductie Schneider Weisse Nelson Sauvin in USA

2 reacties op “ABT-bier van de maand: Emelisse Nieuw Zeeuws

 1. QStel

  Heb dit afgelopen zaterdag besteld: vond het niet te drinken en heb het volle glas maar teruggegeven aan de barman. De combinatie van bitter en een soort bloemerige bovensmaak beviel me totaal niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Dat kan natuurlijk, smaken verschillen. Het bier had naar mijn idee een behoorlijke bitterheid inderdaad. Maar ja, daar hou ik van ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.