Top 50 bierbrouwers van de USA

De Brewers Association heeft vorige week nieuwe cijfers naar buiten gebracht over de Amerikaanse biermarkt. Inmiddels hebben ‘Craft Brewers’ in 2011 bijna 6% van de totale bierconsumptie in handen. Als er naar totale omzet wordt gekeken zelfs bijna 10%.

Verder is interessant dat 36 van de 50 brouwerijeren die op de lijst voorkomen klein en onafhankelijk zijn! Overall staat AB InBev uiteraard op nummer één. Als we naar de lijst kijken van alleen ‘Craft Brewers’ neemt Boston Beer Co de eerste plaats in. Bekijk hier de lijst.

Lees ook:Top 50 Amerikaanse brouwerijen
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%
Lees ook:Top 50 Amerikaanse bierbrouwerijen
Lees ook:Ambachtelijk bier, industriebier of allebei?
Lees ook:Craft Brewers Conference geeft de laatste trends

2 reacties op “Top 50 bierbrouwers van de USA

 1. Fred Schiphorst

  Dat “klein” mag best een beetje genuanceerd worden, dat is klein op VS schaal. Volgens de definitie is een kleine brouwerij er een met een productie van minder dan 6 miljoen barrels per jaar. dat is vlot gerekend zo’n 7 miljoen Hecto. Dan zit je aan een productie die groter is dan e meeste brouwers die lid zijn van de Nederlandse Brouwers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Bedankt Fred, voor onze begrippen is dat inderdaad groot.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.