Top 50 Amerikaanse brouwerijen

De Brewers Association heeft enkele dagen geleden weer een nieuwe jaarlijkse lijst uitgebracht met de top 50 brouwerijen in de VS op basis van verkocht volume. Ook is er een overzicht gemaakt van de ‘kleinere’ brouwerijen. In de overall lijst zijn 30 ‘kleine’ en onafhankelijke craftbrewers opgenomen.

Over heel 2012 namen de craft brouwerijen zo’n 6 procent van de totale Amerikaanse biermarkt voor hun rekening waarbij alle verkooprecords zijn gesneuveld. Boston Beer is de grootste craft brouwerij en overall gaat AB InBev in de VS uiteraard aan kop. Klik hier voor de complete lijsten.

 

 

Lees ook:Top 50 bierbrouwers van de USA
Lees ook:Top 50 brouwerijen van Amerika bekendgemaakt
Lees ook:Speciaalbier is booming in Ierland
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%
Lees ook:Harvest Pale van Castle Rock beste bier UK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.