Exportlanden voor Belgisch bier

Aangezien morgen de Week van het Nederlandse Bier begint, kan ik vandaag nog wel even een bericht posten over belangrijke exportlanden van Belgisch bier. Daar kunnen we bovendien als Nederlanders misschien wat van gaan afkijken. De export van bier is in België in 2011 gestegen met 4,6 procent tot meer dan 11 miljoen hectoliter.

Uit cijfers van de Federatie van Belgische Brouwers blijkt dat de export naar landen buiten de Europese Unie met 17 procent is gestegen. Belangrijke groeiers zijn de Verenigde Staten (+16,7%) en Japan (+73,5%). Het meeste bier dat voor export op transport gaat is het pils echter de groei zit momenteel in speciaalbier, zegt voorzitter van de Belgische Brouwers Theo Vervloet. Met name bieren met een hoog alcoholpercentage doen het goed, evenals de trappisten- en abdijbieren natuurlijk.

Vervloet maakt een schatting dat bijna 50 procent van de export via AB InBev moet lopen. 78 procent van het bier dat België verlaat en wordt geëxporteerd binnen Europa gaat naar landen als Frankrijk, Nederland en Duitsland. Dat is 7,2 miljoen hl of 65 procent van de totale export.

Bron: Knack Weekend

Lees ook:Export Belgisch bier stijgt opnieuw
Lees ook:Belg drinkt weer meer bier
Lees ook:België exporteert 60 procent van de bierproductie
Lees ook:België exportkampioen in bier
Lees ook:Weer minder bier gedronken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.