22-05-’12: D-day voor Drank- en Horecawet

Momenteel wordt in De Eerste Kamer de Drank- en Horecawet behandeld waarin nieuwe maatregelen en verordeningen staan die belangrijk zijn voor horeca maar ook voor de consument. Hieronder een overzicht van alle drankgerelateerde maatregelen op basis van ‘t door Proost Magazine opgestelde artikel.

Leeftijdsgrenzen
Voor nu blijven de leeftijdsgrenzen gelijk maar de verwachting is dat het in de toekomst snel naar een minimumleeftijdgrens van 18 jaar zal gaan. In diverse steden in Nederland wordt deze lijn uiteraard al gelegd. Er komt geen experimenteerartikel zoals eerder wel in het wetsvoorstel stond.

Onder de 16
Tot nu toe waren de schenkers van alcohol aan jongeren onder de 16 alleen nog strafbaar. Daar gaat verandering in komen. Ook de jongeren onder de 16 zijn strafbaar als zij in het bezit zijn van alcohol.

Stuntprijzen
Een gemeente krijgt de bevoegdheid om extra verordeningen te maken en zo stuntprijzen en happy hours op het gebied van drank tegen te gaan.

Evenementen
Door een wijziging in de ontheffing wordt het straks voor iedereen mogelijk om op evenementen zoals Koninginnedag bier te verkopen. Dat is natuurlijk een vreemde move, net als geprobeerd wordt de alcoholverkoop meer te sturen.

Bron: Proost Magazine

Lees ook:Nieuwe Drank- en Horecawet een feit
Lees ook:GGD wil alcohol uit de supermarkt
Lees ook:Bier de supermarkt uit?
Lees ook:IJs met bier een grote hit
Lees ook:Nieuwe verhoging leeftijdsgrens alcoholgebruik heeft geen zin!

Eén reactie op “22-05-’12: D-day voor Drank- en Horecawet

  1. Fred Schiphorst

    Voor wat betreft die evenementen ligt de zaak toch iets genuanceerder als ik hetv artikel lees. Er moet namelijk een ontheffing worden afgegeven door de gemeente. In amsterdam gebeurt dat op koninginnedag consequent niet. Daarnaast kan de gemeente eisen stellen in die ontheffing. KHN stelt de zaak dus zwarter voor dan hij is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.