Alcoholvrij bier wat vind jij ervan?

Heel wat bierbrouwers introduceren alcoholvrij witbier en zelfs variaties hierop. Er bestaat nu weer een trend met het toevoegen van citroen aan alcoholvrij bier. Uiteraard heeft dit alles te maken met de groei van de alcoholvrije biermarkt. Steeds meer mensen gaan het drinken, zo blijkt ook uit verkoopcijfers. Ooit werd er toch wel wat lacherig gedaan over alcoholvrij. Nu ben ik benieuwd hoe dat nu is. Hoe kijk je in zijn algemeenheid tegen alcoholvrij bier en -witbier aan? Ook Hoegaarden is daar benieuwd naar. Samen met lekkeralcoholvrij.nl hebben we een korte enquête met meerkeuzevragen opgesteld die in twee minuten is in te vullen.

Ga hier naar de enquête.  Naast dat je ons helpt om een beeld te vormen maak je ook kans op een van de tien mooie prijzenpakketten. Graag invullen vóór 22 juni 2012.

In de 10 alcoholvrij pakketten die we onder de deelnemers verloten zitten naast bier en glazen ook andere bijpassende hapjes en een bezoek aan de brouwerij Hoegaarden voor 2 personen. Wil je hierop kans maken dan is het belangrijk om aan het einde van de enquête je e-mailadres in te vullen.

Uiteraard krijgt u de garantie dat dit e-mailadres alleen voor het verloten van de prijs wordt gebruikt en daarna uit alle verzamelde data wordt verwijderd, ook zal geen koppeling worden gemaakt met de ingevulde gegevens om anonimiteit te waarborgen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Op 5 juli 2012 worden de resultaten en prijswinnaars bekendgemaakt op www.lekkeralcoholvrij.nl en natuurlijk ook www.bier.blog.nl.

Echt super bedankt voor ‘t invullen en je tijd!!!! Hierna nogmaals de link naar ‘t onderzoek: https://www.surveymonkey.com/s/alcoholvrijbier

Lees ook:Nieuwe bierbehandeling voor alcoholvrij witbier
Lees ook:Start bockbierseizoen dichtbij
Lees ook:Nieuw online magazine over alcoholvrije dranken
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?

24 reacties op “Alcoholvrij bier wat vind jij ervan?

 1. Harry Pinkster

  Jammer dat het onderzoek de duitse alc vrije witbieren buiten beschouwing laat. Daar is men er al veel verder met alc.vrije witbieren…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Harry, snap ik… veel vragen gaan ook om perceptie. Het is met name ook belangrijk dat de enquete toegankelijk is. Alleen bij bierliefhebbers is bekend dat er ook goede Duitse alcoholvrije bieren zijn. Om te voorkomen dat een groot deel van de mensen de vragen daardoor niet kan beantwoorden laten we dit buiten beschouwing.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Bart

  “Alcoholvrij bier is als een BH aan de waslijn…… Het beste is eruit!”

  Zonder gekheid, de alcoholvrije pilseners vind ik niet te zuipen. Dat vieze zoetje is zo karakteristiek. Ze moeten er een stevigere afdronk aan geven.

  Overigens heb ik laatst een Maisels Weize Alcoholvrij gehad en die vond ik best te doen.

  Ga zo de enquete nog doen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peterr

  Rare vragen…die survey
  Typisch marketing en het antwoord wat ik zou geven staat er niet bij…

  Grt peterr

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerben

   Ja echt wel. Ze vragen niet eens of het wel te drinken is

     /   Beantwoorden  / 
  2. Herwin van den Engel

   Inderdaad geen optie om aan te gteven dat je het met geen stok zou aanraken. Zo versterkt men alleen wat de misleidde brouwers wal denken.

   Het is weer tijd voor Youp en zijn Buckler-strategie. Voor deze heksenbrouwsels en VOORAL voor die hippe/vrouwen fruitbiertjes. Niets mis met een goede kriek zoals Liefmans, wat er nu geproduceerd wordt gaat eerder naar de Mort Subite oftewel grnedinabier.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Herwin van den Engel

    Excuseer, grenadinebier.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Fred Schiphorst

  Ik heb aan de blindproeverij in de Wildeman verleden jaar geen positief gevoel over gehouden als het gaat om alcoholvrije bieren gaat. De Duitsers waren voor mij een beetje meer te hachelen dan de Nederlandse, maar het was het toch ook niet helemaal.Als het gaat om alcoholvrij witbier: ik ben toch al niet zo’n witbier drinker, dus alcoholvrij witbier hoeft van mij ook niet. Ik kan dus ook weinig bijdragen aan die enquête.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben

  Ik kreeg een blikje alcholvrij bier met citroen. Echt niet lekker

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Smaken verschillen Gerben. Wat jij niet lekker vindt, kunnen anderen wel lekker vinden. Gelukkig houden we niet allemaal van hetzelfde.

     /   Beantwoorden  / 
   1. John

    Smaak is subjectief inderdaad, maar dat het qua smaak weinig met bier te maken heeft is wel duidelijk toch.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frans Ruiter

     Smaak ik objectief. Of je iets lekker vind of niet is subjectief.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frans Ruiter

      is…

        /  
     2. Fred Schiphorst

      Ook smaak is subjectief. Let maar eens op bij blind proeverijen. Ee n ieder proeft iets anders. Of ga maar eens na wat er gebeurt als jij en ik elk een biertje proeven met een lichte boter er in. Jij slaat daar meteen op aan en ik proef er waarschijnlijk niets van. Daarom is er bij smaakbeschrijvingen ook niet zoiets als goed en fout, wat sommigen daar ook van mogen zeggen.

        /  
 6. Frans Ruiter

  Fred, de smaak is hetzelfde. Een ieder beleeft het alleen anders.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Ik weet dat wikipedia niet altijd 100% correct is, maar in dit geval omschrijven ze het wel goed: “de gewaarwording die iets geeft, wanneer het als voedsel of drank geproefd wordt”. Het is dus een gewaarwording, geen chemische eigenschap of zo. En die gewaarwording is subjectief. Is verder niet erg, maar het is wel handig om rekening mee te houden als je smaken probeert te omschrijven. Eigenlijk kuin je nooit zeggen dat iemand die zegt dat iets een bepaalde smaak heeft ongelijk heeft. Je kunt alleen zeggen dat jij (en mogelijk anderen) het anders ervaart.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Gerdien

  Ik vind alcoholvrij bier erg lekker, vooral witbier. Ik drink veel Bavaria witbier, dat is een van de betere.

  In Oostenrijk kocht ik deze zomer alcoholvrij bier bij de Aldi (Hofer) voor 38 cent per blik. Dat had nog eens een stevige afdronk, het leek heel veel op gewoon bier. Het kan dus wel!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ton van Oorschot

  Ik blijf het zeggen: dit is een bierblog. Alcoholvrij kan nooit bier genoemd worden. Jammer dat je steeds weer over die limonades begint Fiona.

    /   Beantwoorden  / 
 9. johannes

  waarom is alcohol vrij bier geen bier? bij bitburger alc vrij word bv. vertelt dat het alcohol uit het bitburger pils word gehaald. ik kan me niet voorstellen dat het dan ineens geen bier meer is. sowieso heeft het meer met bier te maken dan met limonade.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ton van Oorschot

   Klopt. Daarom staat er op dat etiket ook geen bier….. maar: alkoholfreihes

     /   Beantwoorden  / 
 10. j.

  .

    /   Beantwoorden  / 
 11. Gerdien

  Wat een geneuzel over dat je het geen bier mag noemen, dat gaat toch nergens meer over?

    /   Beantwoorden  / 
 12. Fiona de Lange

  @Ton, helaas….. Er is een aantal alcoholvrije bieren dat wel bier genoemd mag worden en onder de bierverordening valt en een aantal niet. Daarover zijn niet alle brouwerijen even duidelijk. Als het alcoholvrije bier in contact is geweest met gist dan mag ‘t bier worden genoemd. Bijna alle Duitse alcoholvrije bieren zijn niet 0,0 maar alcoholarm. In Duitsland is de regelgeving echter anders. Daar heet een bier met 0,4% ook gewoon alcoholvrij.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Gerdien

  Ik drink nu een Bavaria Wit en op het blikje staat: Alcoholvrij Bier.

  In Oostenrijk en Duitsland kun je op ieder terras een alcoholvrij witbier bestellen, je krijgt dan een halve liter in zo’n hoog glas. Geweldig vind ik dat. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.