Nieuw Surinaams bier op komst

Deze zomer kwam het bericht dat Parbo Bier in Nederland terug in de schappen kwam. Daar komt wellicht een nieuw Surinaams bier bij. Voorlopig moet het eerst in Suriname opgestart worden. Volgens de marketing & sales manager Kris Mathoera van producent Trans America Group of Companies is het een 100 procent Surinaams product. De organisatie erachter is een investeerder, zo blijkt. Dat betekent vaak al niet veel goeds voor de kwaliteit van het product. Er is circa vijf miljoen Amerikaanse dollar in de brouwerij gestopt die straks een capaciteit heeft van zo’n 100.000 hectoliter volgens de Surinaamse nieuwssite De Ware Tijd online.   

 

Geruchten vertellen dat het een buitenlands bier is dat in Suriname wordt verpakt. Volgens Mathoera is het een eigen recept en zal het bier in Suriname gebrouwen worden. De naam wordt pas bij de lancering prijsgegeven. Het pils met vijf procent alcohol zal eerst voor de lokale markt verkrijgbaar zijn.

Ik ben benieuwd of dit een betrouwbaar verhaal is… Er wordt afgegeven op PARBO bier van Heineken en een aantal maanden geleden ontving ik een bericht van een andere Kris die ook de vuile was buiten hing over PARBO. Zou dit dezelfde zijn?

Bron: De ware Tijd

Lees ook:PARBO bier deze zomer in Nederland verkrijgbaar
Lees ook:Surinaams Parbo Bier
Lees ook:Trappisten roepen op minder bier te kopen
Lees ook:Heineken komt met bier lipgloss
Lees ook:Duvel introduceert onbreekbaar Duvel-glas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.