Iedere Prins Carnaval zijn eigen bier?

Tijdens de carnaval heeft iedere stad zijn eigen naam en Prins Carnaval. Past daar vandaag de dag dan ook niet een eigen bier bij? Er zijn tientallen smaken te ontwikkelen. Zou wel leuk zijn. Kunnen we wedstrijden houden om carnavalsverenigingen te herkennen aan het bier. De Prins Carnaval van Carnavalsvereniging De Windbuul’n in Hengelo heeft in ieder geval de eerste stap gezet en zijn eigen bier gebrouwen. Wie volgt?

Bij de Twentse Bierbrouwerij is het bier gebrouwen en in vaatjes afgevuld. Een speciale bij de carnavalsvereniging nieuw in dienst genomen hofbottelier transporteert het bier naar alle officiële gelegenheden.

Get Microsoft Silverlight

Bron: RTV Oost

Lees ook:Bierkeuring voor carnaval
Lees ook:Prins carnaval allergisch voor bier
Lees ook:9-6-’13:Twents Speciaalbierfestival
Lees ook:Belgische Prins ontmoet brouwers
Lees ook:10-06-’12: Twents Speciaalbier Festival

17 reacties op “Iedere Prins Carnaval zijn eigen bier?

  1. Een terper

    Ook carnavalsvereniging “de Terpers” uit Engelen heeft zijn eigen bier. De “Terper Tripel”. Niet gebrouwen door de volledige raad, maar wel met leden van de vereniging. Engelen is en dorp naast Den Bosch dat met Carnaval Terpers durp heet.
    Het bier is gebrouwen in samenwerking met brouwerij Rebels.
    Zie de presentatie op Tv73: http://www.terperjubileum.nl/index.php/interview-tv73/

      /   Beantwoorden  / 
  2. albert bolink uit hengelo ov.

    Hoppa, dit bericht geeft precies weer waar het met carnaval om te doen is namelijk zuipen zuipen en zuipen. Jongens wat hebben we toch een lol!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jasper

      Ik mag ervan uitgaan dat deze reactie ironisch bedoeld is?
      Met carnaval gaat het namelijk niet om zuipen, althans niet het traditie-rijke Limburgse carnaval. In Brabant liggen de verhoudingen wel wat anders, wat inderdaad blijkt uit bovenstaande tekst.

        /   Beantwoorden  / 
      1. albert bolink uit hengelo ov.

        Ik heb niets tegen een biertje ! Maar als ik – geboren oldenzaler – zie hoe menigeen lam is tijdens carnaval vind ik het een stel minkukels!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Jasper

          Ja, daar ben ik het helemaal mee eens! Bij carnaval hoort een potje bier. Maar dat helemaal lam zuipen is echt beschamend en jammer dat dat net met carnaval veel voorkomt: ten koste van de échte carnavals-onderdelen.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Ton van Oorschot

          Zo jammer dit. Ook in Brabant wordt heerlijk carnaval gevierd zonder lam te worden (er is meer dan Limburg Jasper). Ik meen me te herinneren dat juist in de Achterhoek veel “coma zuipen” plaatsvindt. Niet voor niets is er een speciale AA Achterhoek opgericht om dit euvel te bestrijden. Nee, laat ons dan maar 1 keer per jaar uit ons dak gaan. Altijd nog beter dan schijheilig iedere week stiekum coma zuipen in een achterhoekse (Hengelo?) schuur.

            /   Beantwoorden  / 
    2. Een andere Terper

      Hoppa albert, lekker kort door de bocht.

      Mede door de verkoop van onze “Terper Tripel” hebben we kort geleden het 55 jarig bestaan kunnen vieren. Het was een prima feestje. Met een lekker biertje erbij zonder lam te zijn/worden.

      Het zuipen, zuipen en zuipen is denk ik je eigen instelling en ervaring, al drink je nu blijkbaar enkel nog azijn met zo’n reactie.

      Het biertje hoorde erbij,

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ton van Oorschot

        Heb je misschien nog een flesje voor mij?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Een andere Terpe

          Zeker flesje moet wel lukken, er zijn nog wel wat setjes bier te koop (per 5 in een leuke verpakking) en in de Engelenburcht kan je ze gewoon aan de tap bestellen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ton van Oorschot

            Ik woon in vlijmen. Waar kan ik ze kopen?

              /  
        2. Een andere Terper

          Ton, ze zijn te koop bij de Plus in Engelen (weet echter niet of er daar nog setjes staan, wel losse flesjes) en zowel in fles als setje bij de Engelenburcht in Engelen. Ik weet dat de setjes bijna op zijn, lukt het niet laat even een bericht achter.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ton van Oorschot

            Super bedankt Terper.

              /  
  3. Ton van Oorschot

    Brouwerij de 3 Horne brouwt al vele jaren voor Ballefruttersgat (Goirle) een carnavalsbier. Niks mis mee, maar het is geen unicum.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Freek

    Lekker ik lust wel wat verschillende soorten pils

      /   Beantwoorden  / 
  5. Buul

    @Ton: Jammer, het gaat hier om Hengelo Ov. dat niet in de Achterhoek ligt maar in het mooie Twente.

    @Albert: Jammer dat je altijd het Hengelose carnaval afkraakt. Was vandaag op het kindercarnaval komen kijken en je had gezien dat er ook met ranja een prima feestje wordt gebouwd.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Albert Bolink

    Buul: Als ik er geen aandacht aanbesteed kan ik het kinderkarnaval niet afkraken! Bovendien waarom zou ik het kinderkarnaval gaan afkraken, want de jeugd heeft de toekomst. Bovendien plaats ik berichten die via anderen naar mij gestuurd worden. Maar ik sta dus wel achter de inhoud van de berichten!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Albert Bolink

    Buul ; Je meld dat er bij het kinderkarnaval ranja word gedronken en er een prima feest is. KLOPT maar dat komt ook omdat kinderen spontaan zijn. Bij de gemiddelde volwassen moet er eerst wat drank in wil hij of zij vrolijk zijn! Want heb JIJ ooit een volwassen karnavalvierder gezien die de hele dag frisdrank of alcoholvrij dronk? IK niet terwijl ik een geboren oldenzaler ben en met het carnaval ben opgevoed!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.