Grolsch: ‘Biermarkt zit niet muurvast’

In het Financieele Dagblad van afgelopen zaterdag reageert Grolsch-topman Tom Verhaegen op alle commotie over de biermarkt. Zo zegt hij dat de biermarkt helemaal niet op slot. Dit wordt door KHN sterk overdreven.

Volgens Verhaegen wisselt jaarlijks acht tot tien procent van de horecaklanten van brouwer. KHN geeft aan dat horecaondernemers met handen en voeten gebonden zijn aan de brouwerij. Het merendeel heeft volgens de Grolsch-topman slechts tapinstallaties in bruikleen waarvoor vergoedingen betaald moeten worden. Wil men naar een andere brouwer overstappen dan neemt die bijna altijd zonder problemen de apparatuur over.

Horeca-financier blijft bestaan
Verder stelt Verhaegen dat hij geen voorstander is van de rol van horeca-financier, echter de brouwer uit het oosten zal er ook niet mee stoppen. Mede omdat banken huiverig zijn te investeren. ”Het is dan niet meer dan logisch dat wij hier een vergoeding voor krijgen. Dit is gewoon een non-discussie”, aldus Verhaegen. Misschien moet een horecaondernemer gewoon niet tekenen? Ofwel is het een idee dat er een soort samenwerkingsconvenant ontstaat tussen alle partijen waarbij je je in dit soort situaties aan bepaalde voorwaarden houdt en een einde maakt aan alle discussies?

Momenteel voert de NMa een onderzoek uit naar de Nederlandse biermarkt. Erg benieuwd naar de conclusies.

Bronnen: Misset Horeca en FD

Lees ook:Grolsch krijgt nieuwe Belgische Algemeen Directeur
Lees ook:CEO Grolsch: ‘Praten over oplossingen aan tafel’
Lees ook:Grolsch Lentebok nu in blik
Lees ook:‘Gemeenten geven te makkelijk horecavergunningen af’
Lees ook:Grolsch komt met Nederlandse alcoholsite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.