Trivial Pursuit-spel nu ook in bieruitvoering

trivial PursuitWat een geweldige zet! Het Trivial Pursuit-spel, je weet wel dat gezelschapsspel met de kaartjes vol vragen, is nu ook in de uitvoering België, Land van het Bier. Met 1.800 verschillende vragen een leuke uitdaging om meer te weten te komen over Belgisch bier of gewoon altijd te winnen doordat je de vragen al weet ;-) . (foto: photo news)

In Frankrijk bestond er al een editie over wijn. Nu heeft België zijn eigen quizspel voor het Belgische bier. “Met deze collectors-editie kunnen onder andere bierliefhebbers hun kennis testen en ook bijschaven”, aldus Gaëtan De Borman van Trivial Pursuit.

In het bordspel komen 1.500 biersoorten aan bod van zowel grote als kleine brouwerijen in zes verschillende categorieën (Aardrijkskunde, Type bier, Geschiedenis, Productie, Cultuur en Gastronomie en Verrassing).

Wil je dit bier kennisspel bemachtigen dan moet je waarschijnlijk snel zijn. Sinds begin augustus is Trivial Pursuit – België, Land van het bier op de markt in een beperkte oplage van 2500 stuks. Je kunt het kopen bij biershops, drankcentrale, stripwinkels en musea.

Bron: Hbvl.be

Lees ook:Jessenhofke wil tafelbier terug bij de maaltijd
Lees ook:Einde van bierland België?
Lees ook:Masterclass Bier en Gastronomie Award 2012
Lees ook:Is Indonesië klaar voor Guinness zero?
Lees ook:Brouwerij Bockor zoekt acteurbrouwer

2 reacties op “Trivial Pursuit-spel nu ook in bieruitvoering

  1. bert

    Heb dit spel een week of twee gekocht. Er zitten wel enkele ‘loopholes’ in de spelregels maar die kan je natuurlijk zelf wel wat op voorhand aanpassen.

    Maar wat opvalt is het Google Translate Nederlands. Niet verwonderlijk natuurlijk, aangezien de Franstalige editie eerst was en de vertaling grotendeels op vrijwillige basis gebeurd is. Maar wat meer aandacht voor de context kon geen kwaad.

    Daarnaast staan er toch een aantal fouten in. De drankenhandel waar ik het kocht, vroeg me eerlijk of het was om de fouten eruit te halen. Na enkele malen spelen begreep ik wat men bedoelde.

    Toch ben ik blij met dit spel, het toont de gezonde interesse in bier maar had men op de details gelet, nuja een fout in een Trivial-spel vind ik geen detail, dan had dit een topper geweest! De cartoons van Louis-Michel Carpentier zijn heel tof.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    Gisteren met een paar vrienden gespeeld. En zoals Bert zegt: de vertaling trekt nergens op. De vragen zijn grammaticaal onjuist, staan vol spelfouten en zijn soms zelfs totaal onbegrijpelijk. Daarenboven zijn er redelijk wat regionale vragen over Waalse feiten of mensen waar de Nederlandstalige speler nooit van heeft gehoord (wat mij wel een klein voordeel gaf aangezien ik een tijdje in Wallonië verbleef;-) ).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.