Runderschenkel met appelstroop en Naughty Stout

Bij de Naughty Stout, het dinerbier dat ik heb ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij De Leckere, heeft Han Hidalgo van Biercuisine.nl een bijpassend recept ontwikkeld! Runderschenkel met appelstroop! Uiteraard heb ik alle ingrediënten al in huis gehaald om deze bier-spijscombinatie te koken en te proeven. Vandaag is verder een bijzondere dag aangezien in het WinterparadIJS in Amersfoort de Naughty Stout officieel gelanceerd gaat worden. Natuurlijk doen we dat op aparte wijze namelijk door het bier te dopen met curlingstenen. De foto’s volgen natuurlijk! Hieronder het recept!

Ingrediënten voor vier personen:
- 4 runderschenkels, elk 150 tot 175 gram. Limousin-, Charolais of bio Nederlands slachtvee
8 kleine sjalotjes
- 1 eetlepel milde chilipoeder
- 2 takjes verse tijm
- 3 eetlepels appelstroop
- 4 dl runderbouillon
- 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 2 eetlepels fijngeknipte bladselderij
- peper uit de molen en zout naar smaak
- Naughty Stout, als begeleidend bier

Bereidingswijze:
De kleine sjalotjes schillen. De runderschenkels met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vlees van bijvoorbeeld Limousin en Charolais koeien en Nederlands bio slachtvee hoeft in vergelijking met ander rundvlees niet zo lang gestoofd te worden. Olie in een braadpan verhitten en de runderschenkels aan beide kanten aanbraden. Bouillon en takjes tijm toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 2.5 uur gaar stoven. Af en toe omkeren. Eventueel extra bouillon gebruiken. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken, takjes tijm verwijderen en de chilipoeder, kleine sjalotjes en de appelstroop erdoor roeren. Verder stoven en op smaak brengen met peper en zout. De schenkels en de saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladselderij garneren. Serveren met aardappelkroketjes of lintmacaroni en beetgare, beboterde broccoliroosjes of reepjes groene kool. Een glas Naughty Stout op circa 12 graden erbij drinken.

Voor meer informatie over de Naughty Stout klik hier. Voor vragen over de verkooppunten, neem contact op met Brouwerij De Leckere. Bekijk hier ook de uitzending van RTL4, Editie NL over de Naughty Stout en bier bij het eten.

Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium
Lees ook:Stoofgerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus
Lees ook:Heerlijk gerecht bij ABT-bier van de maand

Eén reactie op “Runderschenkel met appelstroop en Naughty Stout

  1. hans

    nog veeel meer stout hier…..www.eroticonlinestore.com

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.