Obama geniet van een koud biertje, maar hoe lang nog?

De hopproductie staat onder druk. Bier en klimaatverandering

De hopproductie staat onder druk

Zondagochtend zat Obama al vroeg in de zon met een koud biertje. Aan de beelden te zien smaakte het erg goed. Een goed glas bier is wel aan Obama besteed. Maar voor hoe lang nog?

In de Guardian en De Morgen verscheen vandaag een alarmerend artikel over bier en klimaatverandering. Als we de opwarming van de aarde niet snel serieus nemen, kan het slecht aflopen. Niet minder dan 42 brouwerijen waarschuwen dat we zonder bier kunnen komen te zitten als we niet snel in actie komen . Van Californië tot Tsjechië staat de hopproductie onder druk van stijgende temperaturen en een tekort aan water.

Volgens de Tsjechen zou ook de smaak van het bier er bij inschieten. “Klimaatverandering als gevolg van menselijke activiteiten heeft het potentieel om ongeziene sociale, economische en milieuproblemen te veroorzaken”, waarschuwt een woordvoerder van Diageo, het bedrijf dat het Ierse stoutbier Guinness in haar portefeuille heeft.

Serieuze woorden die misschien ook wel opgepikt zijn door bierliefhebber en wereldleider Obama. Zou hij tijdens het G7 overleg gepassioneerd gepleit hebben tegen het gebruik van fossiele brandstoffen? Zou hij de gevaren van een wereld zonder bier op de agenda hebben gezet? Geen idee, maar wat we ondertussen wel weten is dat er wederom afspraken zijn gemaakt om klimaatverandering en de opwarming van de aarde af te remmen. Wat er terecht gaat komen van deze goede intenties en vage afspraken? Waarschijnlijk niet veel. Gelukkig nemen veel bierbrouwers de klimaatproblemen en het milieu wel serieus. Want zoals een Amerikaanse brouwer vorig jaar zei, ‘als ik nu niet investeer in de toekomst, kan niemand ons bier straks nog drinken.’

Lees ook:Amerikaanse brouwer naar Europa?
Lees ook:Bier centraal in politiek?
Lees ook:Obama verliest krat bier
Lees ook:President Obama brouwt eigen bier
Lees ook:We gaan failliet! Bier wordt onbetaalbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.