50 jaar voorbereiding: nieuw bockbier

ron's ouwe bockHet heeft vijftig jaar geduurd maar het is er toch van gekomen. Weer een nieuw bockbiertje op de markt. Maar liefst 3 generaties lang heeft Ron van Willem van Cor van Lijp Zonneveld onderzoek gedaan naar het brouwen van een goed eigen bockbier. Het eerste Bakkumse gebrouwen bockbier is een feit. Dit moet wel echt een heel lekker bockbier zijn.

Ron’s Ouwe Bock is een eenmalig Bakkums Bockbier van hoge leeftijd. Dat is nu jammer…. maar wel begrijpelijk als duidelijk wordt dat het 50 jaar in het vat gezeten heeft. Als ze nu weer nieuwe brouwen hebben we over 50 jaar weer een editie. Bockbier is een groeimarkt en mateloos populair in Nederland. Kan een mooi vervolg zijn. Het bier wordt uitsluitend gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zoals door de duinen gezuiverd water en regionale producten van tarwe en duin tabak. Jaaa Duin Tabak.

Het bier is dus 50 jaar gerijpt in Franse Cognac vaten en gefilterd door Castricumse schelpen ontstaat een robijnrode kleur. Heerlijk bier bij pittige spijzen. Het is zeer beperkt verkrijgbaar…. dus ik ga dit snel eens proberen voor het te laat is.

Lees ook:Rookverbod zorgt voor tabaksbieren
Lees ook:Regionale producten en brouwerijen breken door
Lees ook:Beste en lekkerste bockbier wedstrijden in aantocht
Lees ook:Gulpener lanceert Klimaatneutraal Ecologisch bier
Lees ook:De Molens’ Rijn en Veen bier vandaag op de tap

Eén reactie op “50 jaar voorbereiding: nieuw bockbier

  1. Simon Bloei

    Grapje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.