Winterbier, eindelijk smaakt het: It is the most wonderful time for a beer!

De eerste schaatswedstrijd op natuurijs is gereden en zelfs ik moet al twee ochtenden achter elkaar het ijs van mijn fiets schrapen. Eindelijk begin ik een beetje wintergevoel te krijgen. Dat vraagt om een speciaal winterbier.

In mijn geval een kerstbier. Het stond mij al een paar weken vragend en bijna smekend aan te kijken. Het was daarom hoog tijd dat Most Wonderful Time For a Beer van brouwerij het Uiltje open werd getrokken. Nog voordat je een druppel van het bier hebt gedronken, valt de verpakking direct op. Een aantrekkelijke doos met een print die je doet denken aan een ‘ kersttrui’ en  hoe kan het ook anders, de opdruk van een uil.

Het is bier is voor mij net zo opvallend anders als de verpakking. Het is met 10% een vrij zwaar en heeft een wel hele uitgesproken kruidige smaak met tonen van karamel. Daar moet je van houden. Ik kan mij zo voorstellen dat dit bier niet voor iedereen is weggelegd. Mij smaakte het in ieder geval goed, zeker met een lekker stukje kerstcake erbij (ze zijn in de uitverkoop bij Marks & Spencer) een combinatie die zeker de moeite waard is. Bij iedere slok en elke hap was het weer heel even kerst.

Lees ook:Overjarige Eem Bitter: Verrassend goed!
Lees ook:Een bierpakje drinken?
Lees ook:Heineken doet water bij het bier
Lees ook:Dog Schwarz: een rook, niet over de top
Lees ook:Waterloo Double Dark: ‘rustig’ bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.