Miniatuur biervrachtwagen veiling voor KiKa!

Op het gevaar af beticht te worden van oneigenlijk bier.blog gebruik kunnen we het toch niet laten dit initiatief onder jullie aandacht te brengen. Oneigenlijk gebruik? Ja, ik werk voor Bier&cO en breng tijdens Fiona’s vakantie ook af en toe een berichtje naar dit blog. Maar: ik reken erop dat jullie mij dit vergeven en uitgebreid gaan bieden!

Enkele van de ter veiling aangeboden miniatuur biervrachtwagens

Op de Facebook pagina’s van Bier&cO staat namelijk sinds enkele dagen een fotoalbum van miniatuur biervrachtwagens die wij in ons archief vonden. Er zitten modellen tussen die in groten getale zijn uitgegeven, maar zeker ook enkele unieke exemplaren. Nu kunnen we de miniatuurtjes wel weer in de vensterbank zetten, maar nadat enkele bezoekers hun interesse deden blijken leek het ons dat we er meer mee kunnen!

En zo kwamen we op het idee deze te veilen voor een goed doel. Dat is ook nog geen sinecure, want een bierimporteur en een goed doel kan al snel gevoelig liggen. De keuze viel dus al snel op een van meest aansprekende goede doelen: Kinderen Kankervrij, oftewel KiKa.

Het complete overzicht van de biervrachtwagentjes is te zien op het fotoalbum van Bier&cO op Facebook: http://tinyurl.com/33mzaxn De miniatuur biervrachtwagens worden individueel geveild maar als iemand een bod doet op de hele verzameling dat we niet weigeren kunnen, dan zullen we het ook niet weigeren…

De eerste bieding werd ruimschoots overtroffen: Peter van der Arend bood €100

Het eerste bod (€15) op een unieke, koperen, Orval vrachtwagen is iniddels al verpletterd door een bod van maar liefst €100! Help ons mee om KiKa te helpen!

Lees ook:Bierwereld bundelt krachten voor Kika
Lees ook:Koper voor KiKa
Lees ook:Genieten van bier en geven voor KiKa
Lees ook:Geniet en Geef-actie bereikt nu al halve ton
Lees ook:Nieuw bier ‘Toos’: geboortebier voor Nederland?

4 reacties op “Miniatuur biervrachtwagen veiling voor KiKa!

  1. sander

    in dit stuk tekst wordt door de schrijver 3x een verwijzing gemaakt naar zijn werkgever; een importeur en verdeler van bier, dat riekt naar reclame, ik dacht dat bier.blog een onafhankelijke website over bier was?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rick Kempen

    Tsja Sander – ik zeg het er daarom nadrukkelijk bij hè. Als hier reclame voor een merk werd gemaakt zou ik zeggen: dat is ongepaste reclame. Hier gaat het om een activiteit voor een goed doel – en ik hoopte dat dit niet de onafhankelijkheid van bier.blog zou bederven. Sorry als ik die indruk wel heb gewekt, ondanks mijn openingszin!
    Zijn er meer lezers van dit blog die hier problemen mee hebben? In dat geval verwijder ik deze bijdrage meteen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. sander

    Rick,
    Over de actie niks dan goeds! Mijn inziens had aan het eind van het stuk één vermelding van de initiator voldoende geweest. Maar nogmaals, chapeau voor de actie!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rick Kempen

      Point taken, en dank voor je waardering voor de actie!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.