Deze week in het nieuws, het ‘zelf-afschuimende’ bierglas. Met dit glas wordt het straks een stuk makkelijker het perfecte biertje tappen.
De bedenker van dit glas, Frans Ditmer, vertelt in het Parool: ‘Ons glas heeft een afschuining aan de afdrinkrand waardoor de bovenste laag schuim met bitters en zuren zelf overstroomt.’ En dat is goed nieuws, want het zijn juist de zuren die voor een kater kunnen zorgen.
Of we het glas snel in de horeca zullen aantreffen? Geen idee, Ditmer verwacht niet dat brouwers dit glas direct zullen omarmen. Maar wie weet.
In de tussentijd blijf ik gewoon genieten van bier uit traditionele glazen waar waarschijnlijk nog heel veel bitters en zuren in zitten, maar waar ik al jaren op en top van geniet, zonder kater.
Bron: het parool
Lees ook:Duvel introduceert onbreekbaar Duvel-glas
Lees ook:Waarom Amsterdam de beste plek is om een kater te hebben
Lees ook:Harvest Pale van Castle Rock beste bier UK
Lees ook:Geniet en Geef-actie bereikt nu al halve ton
Lees ook:Elland 1872 Porter bekroond tot beste Britse bier