Stop met zoeken, wat je ook nodig hebt de Kaapse brouwers hebben het!

Oké ik ben fan en dus alles behalve objectief, maar wat was het weer gaaf om terug te zijn bij de Kaapse Brouwers in de Fenix loods in Rotterdam. Het is en blijft een ijzersterk concept op een hele stoere locatie. Waar het op neerkomt is proeven.  De Fenixloods is een walhalla voor iedereen die lekker wil eten en drinken. Hoe gaaf is het dat je bij de kaasboer een kaasplankje kunt bestellen en bij de slager de lekkerste worsten en die vervolgens meeneemt naar een tafel waar je lokaal gebrouwen bier drinkt?

Gisteren was er nog een extra leuke aanleiding voor mij om toch weer even richting Rotterdam te gaan. De Kaapse brouwers lieten zien en proeven dat bier gewoon de perfecte begeleider kan zijn voor schelpdieren. Zeg je bier en zeg je schelpdieren, dan ben ik zeker van de partij. Want speciaal voor deze dag waren er overheerlijke waddenoesters te verkrijgen en een fantastisch mosselpannetje.

De waddenoesters waren nieuw voor mij. Ik houd van oesters. In Cadzand bij PureC heb ik hemelse bereidingen geproefd waar je mij midden in de nacht voor mag wakker maken. Maar de ‘gewone’ creuzes smaken ook altijd. De waddenoester had ik nog nooit geproefd en daarom was ik gisteren in Rotterdam. Een heerlijk bordje oesters naturel en een Kaapse Eli (een saison van zeewier en oester). De oesters waren meer dan verrukkelijk met of zonder bier, maar Kaapse Eli maakt het wel helemaal compleet. Dit licht ziltig maar toch frisse bier is als een briesje op het strand. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Maar toen ik een paar mosselpannetjes voorbij zag gaan wilde ik ook zeker daar van proeven.

Mosselen in bier met room, venkel en brood. Klinkt misschien niet al te spannend, maar smaakte ontzettend goed. De verrassing zat voor mij in het brood. Het deed mij denken aan een omgekeerde uiensoep, maar dan met mosselen en venkel. Al hel lekkers van het mosselvocht samengetrokken in stukjes brood. Mmmmm, het is echt lekker, ook al ziet het er op de foto misschien uit als een hoop kots. Je had erbij moeten zijn om te weten hoe lekker dit was. We dronken er een Kaapse Harry bij. Een  blond bier met een fris-kruidig aroma met Szechuanpeper en een droge afdronk.  Ik weet overigens niet of dit de  bedoeling was  volgens de opzet van de dag, maar ook dit smaakte goed.

Als afsluiter dronken we een Putin van de Molenbrouwerij. Waarom dit bier Putin heet? Na het drinken van deze stout vind je alles best. (resistance is futile, you must comply) Met 14% is het een meer dan stevig bier, maar het drinkt wel heel soepel weg, zeker met een brownie van bakkerij Jordy’s.

Of je iets moois en leuks gemist hebt zaterdag? Ik denk het wel. Maar eigenlijk is het ieder weekend raak bij de kaapse brouwers. Bestel een lekker kaasplankje, vleesplankje of heerlijke tapas bij meneer Tanger, de Kaapse brouwers weten er iets moois bij te verzinnen, gegarandeerd.

 

 

Lees ook:Fenix Food Factory: de thuishaven van de Kaapse Brouwers smaakt naar meer
Lees ook:Laat je verleiden door De kaapse brouwers
Lees ook:Haags lentebierfestival smaakt naar meer
Lees ook:Bier met de smaak van geroosterd brood
Lees ook:25-02-2013: Masterclass bier en oesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.