Als je de kans op de Mexicaanse griep de komende weken zo klein mogelijk wilt maken kan je beter maar geen bier / alcohol drinken. Sommige waaronder ik dacht altijd dat het de bacteriën dan juist lekker gedood werden zodat de kans kleiner werd. Volgens mij blijf ik dit denken want het helemaal laten staan van een biertje is wel echt heel moeilijk. Diverse onderzoeken die dit najaar zijn gepresenteerd geven een duidelijk beeld:
Alcohol schakelt het immuunsysteem uit. Proteïne cytokine kunnen door de alcohol in het lichaam zijn werk niet doen. Eiwitten zijn essentieel om bacteriën en virussen van je lichaam af te slaan. Tot 24 uur na de alcoholinname is de werking beperkt. Uiteraard is de kans minder al je je aan de 2 consumpties per dag houdt. Zelfs dat heeft zeker al invloed. En met een aankomende Mexicaanse griepstorm….
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Mexicaanse pilsbrouwers worden speciaalbierbrouwers
Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Mexicaanse griep speelt niet voor Heineken
Lees ook:Als je teveel drinkt….
Kunt U mij misschien vertellen hoe alcoholvrij bier wordt genoemd?
Bij voorbaat mijn hartelkijke dank !
Geen bier. Vanuit diverse kenners heb ik vernomen dat een Weihenstefan alcohol vrij heel lekker smaakt. Komende weken zal ik in het kader van de Mexicaanse griep eens kijken wat er op de markt is