Bier en prostaatkanker: weer een onderzoek

kankeronderzoekHet is altijd zo leuk om te zien dat er zoveel positieve onderzoeken zijn die bewijzen dat een biertje drinken goed is voor je gezondheid. Het voorkomt allerlei vreselijke ziektes. Dit keer heeft een Duits onderzoek uitgewezen dat er een verband is tussen het drinken van alcohol en het voorkomen van prostaatkanker.

 Het onderzoek heeft uitgewezen dat xanthohumol, een bestanddeel dat afgeleid is van de hop dat in bier zit, een chemische reactie blokkeert die tot de ontwikkeling van kanker leidt. Naar mijn idee is dit absoluut niets nieuws. Al eerder bleek dat op diverse typen kanker, zoals borstkanker, alcohol een remmende werking heeft. De stof zit overigens ook in fruit en specerijen. Het onderzoek loopt verlopig nog aangezien ze pas net zijn begonnen.

Het is wel goed uiteraard al die onderzoeken. Wat ik dan niet begrijp is dat als al bewezen is het effectief is bij borstkanker en het sowieso remmend werkt waarom ze dan ook weer een onderzoek starten voor een andere kankersoort. Kunnen ze dan niet veel beter beginnen met het werken aan een ‘medicijn’.

Lees ook:Kennisinstituut om bierimago te verbeteren
Lees ook:Is bier drinken gezond?
Lees ook:‘Alcohol vormt verhoogd risico op kanker’
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Bier zorgt voor energie en vermoeidheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.