Bier zorgt voor energie en vermoeidheid

bierJe hebt een heerlijk biertje gedronken en de volgende dag ben je moe. Of dezelfde avond al. Hoeveel biertjes je kunt drinken is uiteraard geheel afhankelijk van je eigen conditie en de fitheid op dat moment. In bier zitten bovendien mineralen en vitaminen. Wat voor effect heeft dit? En wat zijn eigenlijk de effecten van bier of alcohol als je de volgende ochtend opstaat. Waarom krijg je energie van bier

Veel onderzoeken gaan in op de effecten van alcohol op je lichaam. Zo werkt de alcohol uiteraard vooral op je lever en dient je lichaam alles af te breken. Vandaar ook vaak de vermoeidheid. Verder heeft het invloed op je suikerspiegel en je stofwisseling. Heb je een volle maag dan duurt het logischerwijs veel langer. Duidelijk is wel dat sommige ingrediënten in bier een bijzondere uitwerking hebben op je lichaam. Dit is net als met het eten van ingrediënten en voedsel. Aangezien tegenwoordig veel ‘uitgeprobeerd’ wordt, ontstaan veel bieren met apart ingrediënten. Van chocola tot fruit en vele kruiden. Van een aantal krijg je energie en anderen zorgen weer voor ‘extra’ ontspanning. Het ene biertje geeft je daarom ook energie, soms via de toegevoegde suiker, en soms ook door de gebruikte ingrediënten.

Bier bevatten verder ook mineralen en vitamines. Veel inname van bier zorgt voor een groei van meerdere vitamine B’s. Echter in de praktijk breekt het ook vitamines af en ontstaat ook een grotere behoefte aan vitamine B1. Het gerstenat bevat toch behoorlijk wat mineralen en spoorelementen. De hoeveelheid is afhankelijk van de grondstoffen (o.a. samenstelling van hop en gerst), bereidingswijze en het productieproces van bier. Goede mineralen en spoorelementen die in bier zitten zijn ijzer, chroom, koper, silicium en kalium. De niet gewenste spoorelementen zoals cobalt en lood zijn tegenwoordig niet meer in het bier terug te vinden. Ook zout zit vandaag de dag bijn niet meer in bier. Heel goed aangezien in onze voeding al behoorlijk wat zout zit. Het overtollige zout gaat overigens gewoon via de nieren ons lichaam uit. Bier helpt trouwens goed bij het voorkomen van nierstenen. Toch goed te weten!

De diverse tannines die net als in wijn ook in bier zitten voorkomen diverse hart- en vaatziekten. Vandaar dat regelmatig uit onderzoeken blijkt dat bier toch goed is voor de gezondheid. Voor een overzicht met de exacte hoeveelheid van mineralen en vitamines in bier kan je hier klikken. Gewoon lekker een biertje blijven drinken, energie of vermoeidheid het maakt niet uit. Als je maar lekker geniet!

Lees ook:Bier tegen een kater
Lees ook:Na bier niet sporten
Lees ook:Herintroductie tafelbier?
Lees ook:Als je teveel drinkt….
Lees ook:Alcoholvrij bier gezonder dan frisdrank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.