Het Kapittel Prior: pittig, fris bier

De Kapittel Prior vind ik een mooi bier om te drinken zo rond 15.00 uur met een sterk rijpe kaas! Heerlijk. Het bier hoort thuis in de categorie zware pale ale en bevat meerdere soorten hop. Deze proef je danook. Met name de bittere, dat ook voortkomt uit de Engelse ale, is overduidelijk aanwezig. Het bier wordt gebrouwen bij Brouwerij Van Eecke. 

Het Kapittel heeft meerdere bieren namelijk ook de Pater en de Abt. De Prior valt tussen dit rijtje aangezien het een oplopend alcoholpercentage kent. Ook bestaat er nog een dubbel bier. Nu even over de Prior. Dit is een zwaar bier, redelijk donker van kleur met een bitter maar ook tikkeltje zoete smaak. Het bier heeft naast de hop zeker ook een moutig karakter waarbij ik diverse fruitige smaken proef. Appel bijvoorbeeld. Ook ontbreken in dit bier zeker de kruiden niet. Een vol en tegelijkertijd ook best complex biertje!

Lees ook:Double Enghien: blond fris lichtbitter biertje
Lees ook:De Graal Tripel: zwaar blond bier
Lees ook:La Chouffe
Lees ook:Slaapmutske Tripel: fris bitter bier
Lees ook:De Verboden Vrucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.