Bierbrouwers hebben ruzie met Russische staat

biermarktIn Rusland is een rel ontstaan tussen de bierbrouwers en een topambtenaar van het ministerie van gezondheid. Deze beweert namelijk dat bier een ‘chemisch wapen’ is en dat tijdens het brouwproces pure alcohol wordt toegevoegd om het bier sterker te maken. Hij heeft volgens mij nog nooit een brouwerij bezocht.

Dat ze in Rusland graag van het alcoholprobleem afwillen onder de bevolking is bekend. Echter door van die onzin de wereld in te helpen is wel heel laag. Bovendien lacht de wereld hier toch om. Deze verslavingsdeskundige Bryun maakt zichzelf alleen maar belachelijk. De drie brouwers waarvan Heineken nummer 3 is met 14% marktaandeel, hebben de man voor de rechter gedaagd wegens smaad.

De Russische biermarkt neemt in de wereld een nummer vijf positie in met zo’n 110 miljoen hectoliter bier per jaar. 95% van de Russische markt wordt verdeeld door Carlsberg, SABMiller, Heineken en AB InBev. De markt was jaren een grote groeimarkt. Sinds afgelopen jaar via onderzoek naar buiten kwam dat doodsoorzaak nummer een in Rusland de alcohol is, vindt een waar ontmoedigingsbeleid plaats. In Rusland ziet ‘t er voor de biermarkt net zo dramatisch uit als voor de sigarettenmarkt. Dit krijgt nog wel een staartje. Momenteel wordt namelijk al gesproken over een totaalverbod van biercommercials op de tv en is er een wet in de maak dat alle geluiden van mensen en ontkurkte bierflesjes niet meer mag. Echt bizar verhaal. En wanneer gaat dit dan met Wodka gebeuren???

Lees ook:Interessant: Rusland een groeimarkt voor bier?
Lees ook:Bier behoort nu tot Russische alcohollijst
Lees ook:Russische Imperial Stout wint terrein
Lees ook:Carlsberg doet goede zaken
Lees ook:Carlsberg heeft pijn in Rusland

0 reacties op “Bierbrouwers hebben ruzie met Russische staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.