Oneerlijke concurrentie tussen café en supermarkt?

supermarktIn Engeland maken ze zich er behoorlijk druk om. Cafés mogen geen happy hours meer houden omdat het aanbieden van twee bier voor de prijs van een niet goed is voor het alcoholgebruik en al helemaal niet voor jongeren. Echter supermarkten hebben hier de meest bijzondere deals op pilsgebied. Dit leidt tot een oneerlijke strijd.

Ik heb me eens in deze materie verdiept en kom erachter dat ook in Nederland de discussies over happy hours al is opgelaaid. Burgemeesters vinden dat dit moet worden afgeschaft en voeren hiervoor een kruistocht. Echter ook in Nederland zijn speciale bieracties te vinden waarbij men twee dozen bier krijgt voor de prijs van één. Ik ben het wel met de caféhouders eens. Het is een vorm van oneerlijke concurrentie.

Als in het café dit niet mag, dan kan het natuurlijk ook niet in de supermarkt. Echter ligt het niet gewoon bij de jongeren en mensen zelf. Want dan kan je alles wel afschaffen en is iedereen hiervan de dupe. Mmm in Nederland hebben we de cafés hier nog niet echt over gehoord. Of vergis ik me dan?

Lees ook:Vandaar dat ik zoveel mannen in het café zie….
Lees ook:Politiek gaat niet in op KHN-voorstel
Lees ook:Alcoholleeftijd per 2014 naar 18 jaar
Lees ook:Nieuwe afspraken voor bierkortingen nodig
Lees ook:22-05-’12: D-day voor Drank- en Horecawet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.