Politiek gaat niet in op KHN-voorstel

De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil de jarenlange strijd om een verbod op happy hours in cafés opgeven in ruil voor het handhaven van de leeftijdsgrens van 16 jaar in de verkoop van licht alcoholische dranken. In het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamerfracties van ChristenUnie, CDA, PvdA en SGP staat dat de leeftijdsgrens voor de verkoop van licht alcoholische dranken verhoogd zal worden van 16 naar 18 jaar. Dit gaat zonder verdere aanpassingen in de nieuwe formatie op 1 januari 2013 in.

Toch jammer dat KHN nu maanden later met dit standpunt komt terwijl ze niet mee wilde debatteren tijdens Debat op 2 met Arie Boomsma over de verhoging van de leeftijdsgrens. Ik ben ‘t met KHN eens dat er hard gewerkt moet worden aan het naleven van de leeftijdsgrens en dat al die acties in supermarkten en horeca moeten verdwijnen. Eerlijk gezegd is ‘t standpunt van KHN wel tegenstrijdig. Jarenlang verzetten ze zich tegen de maatregel van een verbod op happy hours maar tegelijkertijd zijn ze tegen de stuntacties in horeca en supermarkt?? Misschien ligt ‘t aan mij maar dit vind ik nogal vreemd.

Met twee maten meten
De politiek wil echter niets van het aanbod van KHN weten en handhaaft het huidige wetsvoorstel vanwege de gezondheidsschade van jong drinken. Ik hoop toch dat de politiek het punt oppakt van de vele stuntacties rondom bier. Eerder gaf ze aan niets aan de acties in supermarkten te kunnen doen. Ik begrijp tegelijkertijd niet waarom dit dan wel kan in de horeca? Dus daarin meten ze ook met twee maten!

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Nieuwe afspraken voor bierkortingen nodig
Lees ook:Oneerlijke concurrentie tussen café en supermarkt?
Lees ook:Pomphouders gaan in hoger beroep over alcoholverkoop
Lees ook:Minister Schippers wil stunten met bier niet bestrijden
Lees ook:Alcoholleeftijd per 2014 naar 18 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.