Deze week biertapas

tonijn in bierVanuit diverse hoeken verneem ik continu de groeiende interesse om bier te combineren met eten. Ook Nederlandse bierbrouwerijen zijn hier heel actief mee bezig. Hier is een groeimarkt te behalen. Overigens doen de speciaalbier brouwers in met name België dit al heel wat jaren. Op de sites van brouwerijen vind je bij de speciaalbieren meestal een heerlijk gerecht om erbij te eten of met het bier te maken.  
Foto: M.Therese BruggemanBen je nog niet zo bekend en wil je eens wat uitproberen. Dan is het bij uitstek deze week leuk om www.biercuisine.nl en .be in de gaten te houden. De hele week is het biertapas week en vind je heerlijke, eenvoudig te maken tapas gerechten met bier. Alvast een voorproefje met een gerecht dat echt iets naar mijn smaak is:

Ingrediënten voor vier personen:
300 gram
4 eetlepels ontvelde tomaatblokjes, uit pot of blik
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
6 eetlepels blond bier van 7 tot 8%
8 eetlepels kort gekookte preiringetjes of zeekraal
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Verse tonijnfilet in gelijkmatige reepjes of plakjes snijden en met zout bestrooien. Olie in een wok verhitten en de tonijn kort roerbakken. Uit de wok halen en laten afkoelen. Tomaatblokjes en  fijngesneden knoflook in bakvocht doen en al roerende 3 minuten goed verwarmen. Vervolgens het bier toevoegen en nog 2 to 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en de reepjes of plakjes tonijn kort hierin verwarmen. Over voorverwarmde bordjes  verdelen en met zeer kort gekookte preiringetjes of om en om gebakken zeekraal  garneren, vergezeld van een goed gekoeld glas Weizen, amber of blond bier van 7 tot 8%.

Bron: Han Hidalgo
Biertapas van Biercuisine
Eet Smakelijk!!

Lees ook:Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Trinitas Tripel
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.