Wie wint de strijd om het zwaarste bier ter wereld?

De strijd tussen twee brouwers om het zwaarste bier ter wereld is losgebarsten. Een aantal maanden geleden kwam de Schotse brouwer Brewdog met de Tactical Nuclear Penguin van 32% alcohol. Het vermoeden moet al geweest zijn dat een zwaarder bier van de Duitse brouwerij Schorschbraer op komst was. Slechts een paar weken konden de Duitsers van hun succes genieten. Brewdog lanceerde gisteren de ‘Sink the Bismarck’ van 41%. Verderop in dit artikel komt de techniek in de video van de Tactical Nuclear Penguin aan bod die ze nu nog verder geïntensiveerd hebben. 

Het record is weer terug in handen van de Schotten. Waar gaat dit heen??

Het bier is een Quadrupel India Pale Ale (IPA) dat vier keer de hop en vier keer de bitterheid bevat. Het alcoholpercentage is zo hoog te krijgen door het bier keer op keer in te vriezen tot circa -20. Water bevriest eerder dan alcohol. Het residu wordt zo keer op keer afgegoten. Zo ontstaat een heftig zwaar bier met een hoog alcoholpercentage en uiteraard wel een hele sterke, geconcentreerde smaak. De vraag is uiteraard wel, wat heeft het nog met bier te maken als het al zwaarder is dan een whiskey.

Verschillende soorten hop van gedroogd tot bevroren zorgt voor een fruitig, harsachtig en gekruid aroma. De krachtige bittere smaak blijft nog lang achter in je mond. Het bier zal niet met grote marketingcampagnes de biermarkt ingepompt worden. De strijd tussen de brouwers is al nieuws op zich . 

Brewdog stelt zichzelf vooral ten doel om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat er ook ander bier bestaat dan het verkrijgbare massabier. Door steeds de grenzen op te zoeken op wat in brouwland mogelijk is willen ze de aandacht op het ambachtelijke bieren vestigen. Mmm dan toch gauw de Tactical Nuclear Penguin opdrinken en deze bestellen. Hierin kan je toch niet achterblijven als bierliefhebber. Met welk bier zouden ze nu al bezig zijn? Het is echt een immense prestatie dat ze zo snel met een antwoord kwamen!

Sink the Bismarck! from BrewDog on Vimeo.

Tactical Nuclear Penguin from BrewDog on Vimeo.

Lees ook:‘s-Werelds zwaarste bier met 32% alcohol gelanceerd
Lees ook:Zwaarste bier ter wereld in Nederland beschikbaar
Lees ook:Tien duurste bieren ter wereld
Lees ook:Brewmeister lanceert opnieuw sterkste bier ter wereld
Lees ook:Meet en greet met Brewdog op Taste of Amsterdam

7 reacties op “Wie wint de strijd om het zwaarste bier ter wereld?

 1. Dennis

  Al ergens te halen? Wil echt graag eens zo’n zwaar biertje proberen. Ben erg benieuwd naar hoe dit nou smaakt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Ha Dennis, Je kunt ze rechtstreeks bestellen bij de brouwerij… echter die leveren volgens mij niet in het buitenland. Rick Kempen van Bier & Co zal ik eens vragen. Zij hebben namelijk de vorige keer ook de Tactical Nuclear Penguin geleverd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   We zijn er druk mee bezig….

     /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

   Ze leveren wel aan het buitenland via de site. Is wel duur. Ik ga ze ophalen, is goedkoper :D

     /   Beantwoorden  / 
 3. Reality 2525

  ALS IK AAN BIER DENKEN MOET IK GELIJK OVERGEVEN LAM ALOCHOLISTEN ALLEMAAL DIE DRINKEN ECHT VIEZE VOLK.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fiona de Lange

  Waarom kom je dan op dit blog?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.