Ophef over ‘gratis’ bier bij tijdschrijft Humo in België

tauro-beeld-186Bij het tijdschrift Humo krijgt de koper deze week een sixpack Jupiler met bijbehorend glas gratis. De actie is volgens een woordvoerder van het blad een groot succes. Niet zo vreemd aangezien de prijs van het tijdschrift onder dat van een sixpack Jupiler ligt. De bladenverkopers waren er minder blij mee. De kleine stalletjes konden het bier nergens kwijt.  

Ook verkooppunten van bier in de omgeving van tijdschriftenwinkels waren niet gelukkig aangezien zij omzet misliepen. Toch valt alle ophef volgens Humo mee. Slechts twee van de 5.500 verkooppunten hebben geklaagd en de actie zorgde toch voor een grote toestroom aan klanten naar de winkeliers. Bij enkelen was het bier op en moesten klanten worden teleurgesteld. Voor Humo geen probleem aangezien ze zorgen dat de klant krijgt waar hij/zij recht op heeft. Dit is dus echt een hele slimme actie.

Doordat de consument het blad koopt geven ze het bier niet officieel weg en mag het gewoon ‘gratis’. Zo brengen ze het bier Jupiler niet alleen groot onder de aandacht in de media, maar zorgen ze ook nog eens voor goede en hoge verkoopcijfers. De winkeliers zouden hier in plaats van te klagen toch blij mee ‘mouten’ zijn. Als de consument in zijn winkel staat weet hij/zij ‘m de volgende keer weer te vinden en is de kans groot dat er naast een Humo ook nog andere tijdschriften worden meegenomen. Punt is natuurlijk wel dat je je kunt afvragen of je hiermee nu de doelgroep van je blad te pakken hebt. Daar ben ik niet van overtuigd. Het zijn vooral de Jupiler drinkers die een loopje naar de winkel namen. Het is tenminste wel weer eens wat anders dan altijd weer die afgezaagde zelfde ‘gratis’ producten bij een blad. En ze hebben er beiden in ieder geval behoorlijke publiciteit aan overgehouden.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:Jupiler komt weer met Supportersshirt
Lees ook:Tijdschrift De Zytholoog vrij verkrijgbaar
Lees ook:Jupiler helpt Belgisch voetbalteam naar wereldkampioenschap
Lees ook:Belgische ruzie om blauw flesje
Lees ook:Irritatie over bierblikjes

2 reacties op “Ophef over ‘gratis’ bier bij tijdschrijft Humo in België

  1. Dennis

    “blij mee mouten zijn”
    .
    Je houdt wel erg veel van bier hè?
    .
    Maar, leuke actie. Jammer dat er meteen weer zoveel mensen betuttelend op reageren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Yep, ik denk alleen maar in bier en ingrediënten ;-) .

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.