Bierdrinker wil meer bier bij eten

bier en etenDe Nederlandse bierdrinker wil steeds vaker bier bij zijn eten. En ruim de helft van de bierdrinker vindt dat er meer aandacht moet zijn voor bier in keukens en restaurants. Uit gesprekken met diverse brouwers blijkt overigens dat ze niet willen dat hun bier in het eten wordt gebruikt maar dat er meer aandacht komt voor welk bier bij welk gerecht gedronken kan worden.  

Uit het zesde Nationaal Bieronderzoek van de Nederlandse Brouwers, voormalig CBK, komt naar voren dat zes van de tien glazen bier nog steeds wordt gedronken zonder er verder iets bij te eten. Dit komt volgens mij vooral ook door de onwetendheid. Diverse bierdrinkers denken dat de wereld ophoudt bij pils. Voorzitter Hans Wiegel, van de Nederlandse Brouwers gaf aan dat bier eigenlijk nog veel meer mogelijkheden heeft dan wijn. Naast zoet en zuur bestaat er in bier ook de smaak bitter die we niet in wijn kennen.

Gerechten die de Nederlandse bierdrinker goed bij bier vindt passen zijn Hutspot en recepten uit de Chinese keuken. Ook zou ruim een kwart van de ondervraagden meer met bier willen kopen als zij meer recepten met bier zou kennen. Iets waar brouwers dus eigenlijk geen voorkeur aan geven. Er ligt voor dit blog in ieder geval een mooie aanvullende rol om onder bier en eten af en toe wat recepten terug te laten komen. Die bierkoker kan ook kijken op www.biercuisine.nl. Zelf wil ik de komende tijd ook meer aandacht geven aan een goede combinatie van bier bij eten. Wordt vervolgd!

Bron: Nederlandse Brouwers

Lees ook:Samenwerking brouwers geeft nieuwe inzichten
Lees ook:Boek: ‘Afvallen met Bier’!
Lees ook:Bier centraal in politiek?
Lees ook:Nederlander wil met Dirk Kuijt bier drinken
Lees ook:‘Bier op het menu’ de ingang naar nieuw publiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.