Welk biersoort is trendsetter in 2011?

De kranten staan er vol van. Pils loopt terug en speciaalbier groeit. Ook de komende jaren zijn de verwachtingen hoog over de omzetstijging in dit bijzondere gerstenat. Een mooie toekomst ligt ook in het vooruitzicht voor bier en gastronomie. De één denkt dat de Amerikaanse bieren in populariteit toenemen en de ander denkt dat de geuze bieren het weer helemaal gaan maken. Wat denkt u? Welke biersoort gaat trendsetter zijn in 2012? Geef uw mening hieronder en stem op de poll! 

Belangrijke trends zijn er ook te vinden op het gebied van bierpresentatie. De vormgeving van het ultieme speciaalbierglas verandert, die van het etiket en de presentatie van het bier krijgt steeds meer aandacht. Allemaal mooie ontwikkelingen waaruit dagelijks blijkt dat de bieren marktaandeel afsnoepen van wijn.

En welke markt is de volgende? Ik geloof ook sterk in het biermoment in combinatie met een hapje. De bierconsument moet meegenomen worden in de mogelijkheden van het drinken van een mooi bier op ieder moment van de dag met een voor dat moment geschikt hapje. Iets dat Gerard van den Broek van Hertog Jan ook aanhaalt. Dat is ook nog eens goed voor de gastronomische kansen en mogelijkheden om hierop in te spelen. Er is meer dan een fantastisch stukje kaas. We moeten net als de Belgen nog meer gaan genieten van ons Nederlandse bierproduct. Dan weten de Nederlanders straks ook dat speciaalbieren in Nederland fantastisch mooi kunnen zijn! Laat je stem gelden in de poll!

Lees ook:Hertog Jan restyling toch goed?
Lees ook:Speciaalbier niet afprijzen!
Lees ook:Bieraanbieding via de mail of nieuwsbrief
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Jopen Jacobus beste nieuwe Nederlandse bier 2011

3 reacties op “Welk biersoort is trendsetter in 2011?

  1. Bas

    Een bier voor ieder moment bij een hapje? Klinkt goed. Ik ga voor het segment ontbijtbier!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Edo

    Ik denk bieren van lage gisting. En dan niet het standaardpils van de grotere brouwerijen, maar de authentieke bieren van lage gisting uit het Frankenland, Tsjechië en de Oberpfalz (Zoigl). Goed gehopte, smaakvolle bieren die toch gemakkelijk wegdrinken. Lambic, of liever met brettanomyces vergiste bieren zijn te moeilijk voor veel mensen en imperial stouts lijken over hun hoogtepunt heen. Biologisch past uitstekend in de trend van smaakvolle bieren van lage gisting.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.