Heineken borden weg langs sportvelden

HockeyBegin oktober schreef ik over de actie die door een vader was gestart tegen de bierreclames langs de sportvelden bij Kampong in Utrecht. Door meerdere ouders is een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie die gegrond werd verklaard. Alle Heineken borden langs de hockeyvelden zijn inmiddels weggehaald. Erg vervelend zo’n actie. Met name ook voor de inkomsten van de hockeyclub.

 

De klacht werd gegrond verklaard omdat op sommige momenten meer dan 25% van de aanwezigen uit minderjaren bestaat. Dan heb ik een volgende vraag. Hoe gaat dit dan bij al die voetbalvelden??? Daar sporten en trainen toch ook al die jonge voetballertjes? Heeft deze uitspraak geen grote invloed op de sponsoring en reclame van heel veel sportclubs?

Zelfs de banner op de website die rechtstreeks naar Heineken werd doorgelinkt moest weg. Ik vind maatregelen tegen alcoholmisbruik enorm goed. Maar wordt dit niet een beetje betuttelend. Ik weet zeker dat ze op school met veel minder goede zaken in aanraking komen. Of ben ik nu degene die het hier echt niet helder zie?

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:België heeft gedoe met alcoholconvenant
Lees ook:Boetes Heineken en Bavaria blijven gelijk
Lees ook:‘Olm versus Heineken vooropgezet plan?’
Lees ook:Ster Gouden Loekie is weer toe aan een bierreclame
Lees ook:Heineken verlaagt alcohol in Brits bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.