La Trappe Quadrupel: subliem

Tot mijn grote verbazing kwam ik erachter dat ik al veel over de oude varianten van de La Trappe Quadrupel heb geschreven maar niet over de regulier gebrouwen Quadrupel. En dit terwijl het toch een van mijn favoriete bieren is. Met de winter voor de deur wordt het danook hoog tijd dat ik hier eens wat aandacht aan ga besteden. Dit amberkleurige bier smaakt namelijk heerlijk als het buiten lekker koud is. De smaak is warm en vol.

 

Dit Nederlandse Trappistenbier wordt gebrouwen bij de Koningshoeven, de enige echte Trappistenbrouwerij van Nederland. Ondanks een alcoholpercentage van 10 procent is de smaak goed in balans en heeft het geen alcoholische smaak. Het bier heeft een behoorlijk zoetje en een klein bittertje. Verder is geen beiden overheersend. Je proeft een warme caramelachtige smaak.

De Quadrupel leent zich bij uitstek om te bewaren in een donkere kamer met constante temperatuur. Ook bij de Koningshoeven rijpen ze dit bier in eiken houten vaten in de kelders, daaruit komen de oak aged varianten. Zelf ben ik toch een aanhanger van de naturelle variant. Maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

Lees ook:Oude La Trappe Quadrupel subliem
Lees ook:5 jaar oude La Trappe Quadrupel in ABT cafés
Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:La Trappe Isid’or Oak Aged: Goed gelukt!
Lees ook:Straffe Hendrik Quadrupel: Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.